07 Ιουλίου, 2017

ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

 

Μια νέα τακτική έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο επόμενο διάστημα με σκοπό να κερδίσουν λίγο απ’ το χαμένο έδαφος εν όψει των εκλογών.

Φαίνεται ότι στόχος είναι να ξανά ανοίξουν υποθέσεις σκανδάλων που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα για να τηρηθεί η υπόσχεση περί «κάθαρσης» που είχε ειπωθεί προεκλογικά. Θα ανασυρθούν φάκελοι που είχαν ξεχαστεί σε ντουλάπια οι οποίοι αφορούν θέματα που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον.

Στόχος φυσικά θα είναι να φανούν σκάνδαλα προηγούμενων κυβερνήσεων, που θα βλάψουν την αντιπολίτευση. Ακόμη κι αν έχουν παραγραφεί για τα πρόσωπα που αφορούν, θα διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες κι όχι το νομικό σκέλος.

Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη προσέγγιση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στα περισσότερα από τα σκάνδαλα δεν έχει την παραμικρή σχέση, ενώ τα «παλαιά» κόμματα είναι «χωμένα» όσο δεν πάει.

Μάλιστα δεν θα ερευνηθούν υποθέσεις μόνο για πολιτικά πρόσωπα, αλλά και από τον μιντιακό χώρο, τον τραπεζικό και τον επιχειρηματικό. Φυσικά συνήθως όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η τακτική δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» τις εκλογές να είναι κοντά. Και η «κάθαρση» θα μπορούσε να είναι ένα πάρα πολύ καλό προεκλογικό χαρτί, ώστε και να ανεβάσει τα ποσοστά του αλλά και να ρίξει των άλλων.

Είναι τραγικό ότι οι κυβερνήσεις, κι όχι η «δικαιοσύνη» αποφασίζουν πότε και αν θα ανοίξουν υποθέσεις, κι ακόμη πιο τραγικό είναι να χρησιμοποιούνται τα σκάνδαλα για πολιτικούς σκοπούς κι όχι απλώς για την δικαιοσύνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: