07 Ιουλίου, 2017

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έδωσε συνέντευξη σε Αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην στρατιωτικές βάσεις σε χώρες της Βαλτικής, και μίλησε για τη σημασία που έχει Αλβανία για τη συμμαχία.

Ο Στόλενμπεργκ μιλώντας για το ρόλο που παίζει η χώρα στις δήθεν «απειλές» της Ρωσίας δήλωσε: «Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συμβολή της Αλβανίας. Είδα αλβανικά στρατεύματα χθες στη Λετονία και τα είδα πάλι στη Λιθουανία. Η Αλβανία παίζει  ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη συμμαχία. Επικροτώ τη συμμετοχή της Αλβανίας, με οποιαδήποτε τρόπο, στο ΝΑΤΟ. 

Η ανάπτυξη της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι  ως απάντηση στη Ρωσία που ενεργεί επιθετικά προς την Ουκρανία. Είναι σημαντικό για όλους τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, ότι οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας, θα υπάρξει απάντηση από το σύνολο της Συμμαχίας».

Μην ξεχνάμε ότι η Αλβανία είναι ένα προτεκτοράτο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες σχεδιάζουν να βοηθήσουν στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας. Το ΝΑΤΟ θα είναι το όχημα των ΗΠΑ για την επίτευξη αυτού του «στόχου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: