07 Ιουλίου, 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΑΛΤΣΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ένα άρθρο φωτιά που δημοσιεύεται στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας,  έρχεται να πυροδοτήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη γείτονα χώρα.

Το έντυπο, το οποίο ασκεί κριτική στον Ρ.Τ. Ερντογάν, κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο για μαλθακότητα απέναντι στις «ελληνικές «προκλήσεις» , ενώ, παρουσιάζει τους Έλληνας ως «λήσταρχους και «τυράννους» που έχουν στην κατοχή τους τα τουρκικά νησιά του Αιγαίου. 

«Στέλνουμε στρατεύματα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στην αραβική χερσόνησο για να προστατέψουμε τον σεϊχη του Κατάρ αλλά δεν είμαστε ικανοί να προστατέψουμε τα νησιά μας στο Αιγαίο και τα πλοία μας από τους Έλληνες λήσταρχους! Υποτίθεται ότι είμαστε κυρίαρχοι του κόσμου αλλά επιτρέπουμε σε μια χώρα κάτω από την μύτη μας να μας καταδυναστεύει! 

«Ω Ελλάδα! Τι στο διάολο κάνεις και μας έχεις κατακτήσει και έχεις γεμίσει τον τόπο με στρατό; Γιατί παρενοχλείς τα πλοία μας παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο; Δεν μας έχει μείνει ανάσα! Φοβόμαστε; Ποιος ξέρει; Μπορεί! 

Παρότι είμαστε ατρόμητοι ως έθνος δεν μπορεί παρά να σκεφτούμε ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν τα βάζουν με τους Έλληνες τυράννους! «Αν έχουμε κλυδωνισμούς στα νοτιοανατολικά θα σιωπήσουμε και πάλι; Και θα λυγίσουμε όπως στο Αιγαίο;»

Πριν από λίγες ημέρες έγινε ένα περιστατικό στο Αιγαίο που ήταν κανονική πειρατεία. Το ελληνικό λιμενικό άνοιξε πυρ σε ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο ρίχνοντας 16 βολές. Ήταν κανονική ληστεία όπως είπε και Τούρκος αξιωματούχος. 

Η ελληνική πλευρά το κάνει αυτό συχνά. Δρα τυραννικά έχοντας υπό κατοχή τα νησιά μας στο Αιγαίο.  Έχω κουραστεί να τα γράφω όλα αυτά αλλά η κυβέρνησή μας δεν δείχνει να κουράζεται να σιωπά. Μπράβο! Καλή δουλειά!». Υπενθυμίζουμε ότι λίγο νωρίτερα η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX στην οποία προειδοποιεί ότι το ελληνικό Λιμενικό «πυροβολεί πλοία στο Αιγαίο».


Δημοσίευση σχολίου