17 Ιουλίου, 2017

ΣΟΥΛΤΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ

 

Σουλτς: «Ο Σόιμπλε είναι υπεύθυνος για την φτώχεια των Ελλήνων».Τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δείχνει» ως υπεύθυνο για τα οικονομικά δεινά της Ελλάδας, ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς.

Χαρακτηριστικά, σε παρουσίαση των θέσεών του ενόψει των γερμανικών εκλογών, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε:«O Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων».

Και πρόσθεσε:«Ενώ χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους τους οποίους πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια της βοήθειας».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σε αντίθεση με τους Χριστιανοδημοκράτες που θα διεξάγουν έναν προεκλογικό αγώνα κυρίως με εθνικά θέματα, οι Σοσιαλδημοκράτες θα προβάλουν και τα ευρωπαϊκά.

Στο επίκεντρο της εκστρατείας τους θα βρίσκεται μια πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Στο ίδιο μοτίβο με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, το SPD.

Υποστηρίζει την αναγκαιότητα ενός ευρωπαϊκού επενδυτικού προγράμματος για την ανάπτυξη των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών και ενέργειας
Όπως και του γρήγορου ίντερνετ, για την παιδεία και την επαγγελματική εκπαίδευση, την έρευνα και την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Σε σχέση με την προσφυγική κρίση, το SPD τονίζει τόσο την αναγκαιότητα της καταπολέμησης των αιτιών που αναγκάζουν τους πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τις χώρες τους, την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. όσο και την «αλληλέγγυα κατανομή» των προσφύγων.

Όπως επισημαίνεται στο πρόγραμμα, «η αλληλεγγύη είναι η βάση της ευρωπαϊκής συνεργασίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: