17 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (17/7/2017)

 

Ελλάδα: Την «οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς» δηλώνουν ως βασική πηγή του εισοδήματός τους 48% των νέων Ελλήνων ηλικίας 18-35 ετών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της μεγάλης ποσοτικής έρευνας της  διαΝΕΟσις, η οποία διενεργήθηκε από την MRB στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου CUPESSE.

Έχασε την μάχη για τη ζωή ο 33 χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου.

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.2017) αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Έτσι, αντί για σήμερα, Παρασκευή, που έληγε η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν τα δελτία τους μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιουλίου.

Φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού στην καρδιά του καλοκαιριού με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε ήδη από την Κυριακή, ενώ σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα του διημέρου.

Στα επικριτικά και υποτιμητικά σχόλια για την αγρυπνία που τελέστηκε προς τιμήν του οσίου Παισίου αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο θέμα που δημιουργήθηκε με το κάστανο που είχε δοθεί το 1990 σε ομάδα φοιτητών.

Κόσμος:Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Βρετανός υπουργός Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, προκειμένου να ξεκινήσει το δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τον Μισέλ Μπαρνιέ. «Κάναμε μια καλή αρχή τον περασμένο μήνα και τώρα θέλουμε να μπούμε στην ουσία» δήλωσε.

Oι αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών εκτιμούν ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «χάκαραν» ειδησεογραφικά sites του Κατάρ με στόχο να προωθήσουν εμπρηστικά μηνύματα του σεΐχη αλ Θάνι. Έτσι φαίνεται να άναψε η φωτιά της πρόσφατης έντασης στον αραβικό κόσμο.

Κάλεσμα στο καθεστώς της Βορείου Κορέας να προσέλθει σε διάλογο, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, απηύθυνε η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας. Ο υφυπουργός Άμυνας πρότεινε οι συνομιλίες να γίνουν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Ουδέτερη Ζώνη στις 21 Ιουλίου.

Mια γυναίκα έχασε τη ζωή της στη διάρκεια του ανεπίσημου δημοψηφίσματος που διοργάνωσε η Αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα. Η 61χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε ενώ περίμενε στην ουρά για να ψηφίσει. Πάντως, η Αντιπολίτευση πανηγύρισε την εκλογική διαδικασία, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Τη μνήμη των 13.000 και πλέον γάλλων Εβραίων που συνελήφθησαν και στάλθηκαν μαζικά σε ναζιστικά στρατόπεδα κατά την «επιδρομή του Βελοντρόμ» το 1942 τίμησε στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μαζί, για πρώτη φορά, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Μακρόν επανέλαβε, όπως είχαν κάνει και προκάτοχοί του, την γαλλική ευθύνη για το έγκλημα -και το μόνο αμφιλεγόμενο ήταν η ίδια η παρουσία του ισραηλινού πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις.

Οικονομία:Για τακτοποίηση αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια και καινούργιο θεσμικό πλαίσιο κάνει λόγο ο Γιώργος Σταθάκης ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα.

«Διαμορφώνεται ένα πλαίσιο με το οποίο τίθενται κάποια κοινωνικά και άλλα κριτήρια που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Αλλάζει τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και αντιμετώπισης του θέματος των αυθαιρέτων από τούδε και στο εξής» τονίζει.

Ευθύνες στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επιρρίπτει ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, επιτιθέμενος στους Χριστιανοδημοκράτες στο πλαίσιο της γερμανικής προεκλογικής αναμέτρησης.

Ίσως και εντός της ημέρας να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου πενταετούς διάρκειας, με το οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά την έκδοση του ομολόγου αντίστοιχης διάρκειας επί κυβέρνησης Σαμαρά, το 2014.

Στο προσκήνιο έρχεται πάλι το θέμα της προστασίας και της στήριξης των τραπεζών της ευρωζώνης λόγω του μεγάλου όγκου των κόκκινων δανείων που εξακολουθούν να αποτελούν βαρίδι για τον κλάδο, αλλά και της πρόσφατης διάσωσης δύο ιταλικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με χρήματα των φορολογουμένων.

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, ο επίτροπος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, Γκίντερ Έτινγκερ, προκειμένου να συζητήσει με τις ελληνικές Αρχές για τον νέο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ των «27».

Αθλητισμός:Στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην Φεϊρένσε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σπύρος Ρισβάνης με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Ο Μπέσνικ Χάσι «έκοψε» τον Ρισβάνη μετά το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και έτσι ο κεντρικός αμυντικός των πρωταθλητών Ελλάδας -σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ- θα συνεχίσει στη Φεϊρένσε, ομάδα στην οποία πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός ο Τάσος Καραμάνος.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε για πρώτη φορά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και σχολίασε τις φήμες πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινήθηκε για την επιστροφή του Πορτογάλου σούπερ σταρ στο «Ολντ Τράφορντ». Ο διάσημος τεχνικός από το Λος Αντζελες, όπου η αγγλική ομάδα βρίσκεται σε περιοδεία, τόνισε πως «η απόκτηση του Ρονάλντο ήταν μια απίθανη αποστολή»

Τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του έχει έτοιμη ο Λεβαδειακός, καθώς συμφώνησε με τον Μπραντάο, ο οποίος θα αγωνίζεται με την φανέλα του στη Σούπερ Λίγκα τη νέα σεζόν.

Ο 37χρονος, πλέον, Βραζιλιάνος επιθετικός βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, όπου συμφώνησε οριστικά με τους ανθρώπους του συλλόγου και άμεσα θα ταξιδέψει για Καρπενήσι, προκειμένου να ενταχθεί στην προετοιμασία της νέας του ομάδας.

Στο πιο δυνατό φιλικό τεστ του επί ολλανδικού εδάφους, ο ΠΑΟΚ έχασε με 4-2 από τον Άγιαξ, έχοντας θετική εικόνα επιθετικά, αλλά με αρνητική αμυντικά.

Με τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς να δοκιμάζει δύο διαφορετικά συστήματα. Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του τερματοφύλακα Ρέι, ο οποίος είχε και μία με απόκρουση σε πέναλτι του Χούντελααρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: