17 Ιουλίου, 2017

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Το βράδυ που παρουσίασε το σχέδιο του για το παράλληλο σύστημα πληρωμών του προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών,

Αυτό αποκάλυψε το πρωί της Κυριακής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Βαρουφάκης, έγραψε η «Καθημερινή».

«Είχα κάνει μια σειρά από ομιλίες για το σχέδιο του παράλληλου συστήματος» σε όλη την Ευρώπη και Αμερική στο πλαίσιο προσωπικής του καμπάνιας, όπως τόνισε ο ίδιος, και «για όλες τις πιεσμένες δημοσιονομικά χώρες-περιφέρειες».

«Παρουσίασα την κεντρική ιδέα στο γραφείο του κ. Τσίπρα, και ήταν παρόντες ο Τσακαλώτος, ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης… Η αντίδραση ήταν πάρα πολύ θετική, όπως είναι πάντα θετική γιατί είναι μια καλή ιδέα.

Νομίζω ότι θα έπρεπε να το έχουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε αντίδραση, αλλά καθολική αποδοχή για το σχέδιο μου στο υπουργικό συμβούλιο». Παρών σε εκείνη την συνάντηση ήταν και ο Νίκος Παππάς.

«Τους έκανα μια πλήρη περιγραφή, τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του συστήματος. Εκείνο το βράδυ μου πρότειναν να αναλάβω το υπουργείο Οικονομικών», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης κατέστησε σαφές ότι καταδικάζει «οποιαδήποτε προσπάθεια να ταυτιστεί το παράλληλο σύστημα πληρωμών με το παράλληλο νόμισμα».Δημοσίευση σχολίου