24 Ιουνίου, 2017

ΤΟΥΣΚ ΓΙΑ BREXIT

 

Εντονη είναι η κριτική των Ευρωπαίων ηγετών στην πρόταση που παρουσίασε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σχετικά με τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων στη χώρα, ενώ ανώτατος αξιωματούχος σημείωσε σύμφωνα με το βρετανικό BBC, ότι μια τέτοια πρόταση μπορεί μάλιστα να «χειροτερέψει τις συνθήκες» για αυτούς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση της κ. Μέι είναι «κατώτερη των προσδοκιών», ενώ επεσήμανε πως «τα δικαιώματα των πολιτών είναι η πρωταρχική προτεραιότητα για την ΕΕ των 27 και έχουμε καταστήσει σαφή την θέση μας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε τα πλήρη δικαιώματα των Ευρωπαίων και των Βρετανών πολιτών μετά το Brexit».

«Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι η βρετανική πρόταση υπολείπεται των προσδοκιών μας και δημιουργεί τον κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάσταση των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι όσοι «έφτιαξαν τη ζωή και τα σπίτια τους» στη Βρετανία, θα έχουν τα δικαιώματά τους εξασφαλισμένα.

Δημοσίευση σχολίου