14 Μαΐου, 2017

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΝΕΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «δεν μπορεί να φανταστεί πως η Ρωσία είναι ευχαριστημένη» με την τελευταία πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα.

Καθώς ο πύραυλος έπεσε πιο κοντά στη Ρωσία απ’ ό,τι στην Ιαπωνία, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τη βορειοκορεατική ενέργεια.

«Με τον πύραυλο να πέφτει τόσο κοντά στο ρωσικό έδαφος –στην πραγματικότητα πιο κοντά στη Ρωσία απ’ ό,τι στην Ιαπωνία– ο Πρόεδρος δεν μπορεί να φανταστεί ότι η Ρωσία είναι ευχαριστημένη», αναφέρεται στη δήλωση του Λευκού Οίκου.

Η εκτόξευση χρησιμεύει ως κάλεσμα προς όλες τις χώρες να εφαρμόσουν ισχυρότερες κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας, προσθέτει ο Λευκός Οίκος. Εξάλλου ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας επικοινώνησαν τηλεφωνικά σήμερα για να συζητήσουν το ζήτημα της εκτόξευσης του βορειοκορεατικού πυραύλου.

Ο Σοτάρο Γιάτσι, κορυφαίος σύμβουλος του Άμπε σε θέματα ασφαλείας, είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

Δήλωσε επίσης ο Άμπε στους δημοσιογράφους. «Θα συνεχίσουμε να έχουμε στενό συντονισμό με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για να απαντήσουμε στην κατάσταση στη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Άμπε στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: