14 Μαΐου, 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ «ΤΑΡΑΧΗ» ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

 

Ταραχή έχει προκαλέσει στα Κατεχόμενα η εκστρατεία συλλογής υπογραφών στην Κύπρο για την αφαίρεση της τουρκικής σημαίας από τον Πενταδάκτυλο της Κύπρου.

Η εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να αφαιρεθεί η σημαία του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, δείχνει την πραγματική πρόθεση των Ελληνοκύπριων, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο «σύνδεσμος φωτισμού της σημαίας στον Πενταδάκτυλο».

Ο «πρόεδρος» του «συνδέσμου», Τανζού Μουεζίνογλου ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ότι οι Ελληνοκύπριοι, που σε κάθε ευκαιρία αναφέρονται σε ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, προσπαθούν να κρατούν τους Τουρκοκύπριους σε απομόνωση.

Ενώ έκανε αναφορά στις επιθέσεις εναντίον Τουρκοκύπριων στις ελεύθερες περιοχές, την περίπτωση με την ομάδα παιδιών από τη Σερβία που είχαν έρθει από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το φεστιβάλ στις 23 Απριλίου στα κατεχόμενα κ.ά.

Η σημαία του ψευδοκράτους που ίδρυσαν «ώμο με ώμο» [σ.σ. χέρι με χέρι] με την«μητέρα πατρίδα» ως αποτέλεσμα του αγώνα που έδωσαν οι Τουρκοκύπριοι «με ψυχή και αίμα, θα συνεχίσει να κυματίζει στα επουράνια για πάντα», ανέφερε ο Μουσεζίνογλου καταδικάζοντας την εκστρατεία συλλογής υπογραφών και καλώντας τους Ελληνοκύπριους «να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίας».

Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, μετά την έναρξη της εν λόγω εκστρατείας με τίτλο «Μετακινείστε την τουρκική σημαία από τον Πενταδάκτυλο» από Ελληνοκύπριους, στα κατεχόμενα άρχισε η συλλογή υπογραφών με τίτλο «34 χρόνια δεν κατέβηκε, ούτε και θα κατεβεί».

Την εκστρατεία ξεκίνησε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ιστοσελίδα «Babutsa dikeni» (Το αγκάθι του παπουτσόσυκου) μέσω της σελίδας www.change.org όπου υπάρχει από την περασμένη εβδομάδα και η εκστρατεία των Ελληνοκύπριων, γράφει ο Φιλελεύθερος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: