04 Απριλίου, 2017

ΟΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Οι επικεφαλής των θεσμών πρόκειται να συναντηθούν, το βράδυ της Τρίτης, στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, όπως αναφέρει ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μεταβαίνουν στη συνάντηση με νέα πρόταση για το χρόνο περικοπής των συντάξεων, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει ο “ΣΚΑΙ”. Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας προκειμένου να επικυρωθεί στο Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα.

Οι πολιτικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν ευθύνονται για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, η οποία κατά τα άλλα φαίνεται πως είναι εύκολο να επιτευχθεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής «οι θεσμοί μπορούν να ολοκληρώσουν την τεχνική συγγραφή της συμφωνίας εξαιρετικά γρήγορα, όμως οι πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είναι που δημιουργούν όλη τη δυσκολία.

Σε ό,τι αφορά το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, θα ενημερωθεί εν συντομία και το Eurogroup την Παρασκευή».

Από ευρωπαϊκής πλευράς, παρόντες στη συνάντηση θα είναι ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο Μπενουά Κερέ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ενώ δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί ποιος θα εκπροσωπήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Από την πλευρά της, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, δεν επιβεβαίωσε τη συνάντηση, σημείωσε, ωστόσο, πως:

«οι επαφές μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών συνεχίζονται αδιάκοπα, με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, το συντομότερο δυνατό».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: