04 Απριλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (4/4/2017)

 

Ελλάδα:Καλά στην υγεία τους είναι όλοι οι Έλληνες που ζουν ή επισκέπτονται την Αγία Πετρούπολη και η πόλη προσπαθεί να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς, μετά τη τρομοκρατική επίθεση στο Μετρό, σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη Πάνο Μπεγλίτη.

Στην πλατεία Κοτζιά συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης συνταξιούχοι, στο πλαίσιο παναττικής πανσυνταξιουχικής κινητοποίησης. Με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη συνεχίζει τον κύκλο επαφών του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης, το μεσημέρι της Τρίτης, αναμένεται να βρεθεί η πορεία της οικονομίας και το αίτημα για εκλογές. Λίγο μετά το ναυάγιο των επαφών του με τους εκπροσώπους των αιρετών για το επίμαχο θέμα των αλλαγών του Καλλικράτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απέστειλε στην ΚΕΔΕ και σε άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης προς ενημέρωση και σχολιασμό το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου - σκούπα αναφορικά με εκκρεμή αυτοδιοικητικά ζητήματα.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πεντάωρη στάση εργασίας προκειμένου να συγκληθεί συνέλευση των εργαζομένων, με θέματα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον οικονομικό απολογισμό της Ένωσης.

Κόσμος: Τουλάχιστον 35 άμαχοι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το πρωί κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής με χρήση «τοξικού αερίου» στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλέμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Αντιφατικές εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον δράστη ή τους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Το interfax μετέδωσε ότι αναζητούνται δύο άτομα, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο δράστης ήταν γεννημένος στην Κιργιζία και είχε σχέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι τερματίζει την επιχορήγηση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA), την υπηρεσία του ΟΗΕ που ασχολείται με τον οικογενειακό προγραμματισμό καθώς και με την υγεία μητέρων και παιδ ιών σε πάνω από 150 χώρες.


Δύο άτομα για πιθανή εμπλοκή τους στην πολύνεκρη επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης αναζητούν οι Αρχές, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας. Τουλάχιστον δέκα νεκροί, δεκάδες τραυματίες στην έκρηξη στον συρμό του μετρό. Φωτογραφίες, βίντεο

Τη θλίψη τους για την έκρηξη που συγκλόνισε το μετρό της Αγίας Πετρούπολης εξέφρασαν ξένοι ηγέτες. «Φριχτό πράγμα» χαρακτήρισε ο Τραμπ την επίθεση. Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, είπε ότι οι σκέψεις της ίδιας και των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών είναι με τον ρωσικό λαό.

Οικονομία:Με συνεχές και διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εν όψει του Πάσχα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά και την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά θα κινηθεί ήπια, σε στάση αναμονής, λόγω του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 669,97 μονάδες (+0,40%).

Σε μια ύστατη προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Χουλιαράκης και η Εφη Αχτσιόγλου βρίσκονται σήμερα, Τρίτη, στις Βρυξέλλες. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει το μπαράζ επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους και θεσμικούς παράγοντες. Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι υιοθετεί τις συστάσεις της έκθεσης του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία. 

Όπως είπε, η Κύπρος μπορεί να σταθεί στα πόδια της, αλλά έχει αρκετό δρόμο να διανύσει ακόμη. Στο επίκεντρο βρίσκεται η μεταρρύθμιση στη δημόσιας διοίκησης. Aναταράξεις στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η τρίτη φουρνιά 46 δημόσιων επιχειρήσεων και συμμετοχών σε κρατικές εταιρείες που προορίζονται να μεταφερθούν στο Υπερταμείο. 

Μεταξύ αυτών, ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΛΑΡΚΟ και η Διώρυγα της Κορίνθου.
Αθλητισμός:Με τιμωρία κινδυνεύουν Σεμπάστιαν Λέτο και Πέτρος Μάνταλος, για όσα έγιναν μεταξύ τους στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κάνει χρήση του βίντεο.

Σε απρόσμενη ήττα υποχρέωσε την Ίντερ, μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα», η Σαμπντόρια. Στο τελευταίο παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής οι «μπλουτσερκιάτι» νίκησαν τους «νερατζούρι» 2-1 με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και σταθεροποιούνται στην ένατη θέση.

Ενώ οι Μιλανέζοι έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν την πέμπτη Αταλάντα και να πλησιάσουν στο -2 την τέταρτη Λάτσιο. Με μεγάλα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ τέλειωσε το παιχνίδι της Τούμπας με τη Λάρισα. Ο Γιάννης Μυστακίδης υπέστη ρήξη χιαστών και την Δευτέρα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου με αποτέλεσμα να χάσει όχι μόνο το υπόλοιπο της σεζόν.

Αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις, θα μείνει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον 6 μήνες! Παράλληλα, ο Στέφανος Αθανασιάδης αποκόμισε ένα βαθύ θλαστικό τραύμα στην κνήμη από χτύπημα, λόγος για τον οποίο του έγιναν ράμματα από το ιατρικό τιμ, με την κατάστασή του να μην εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο Τζουζέπε Ρόσι απλοποίησε την κατάσταση για την ομάδα του από το πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας δυο γκολ σε αυτό το διάστημα στο «Μπαλαΐδος» του Βίγκο απέναντι στη Λας Πάλμας. 

Στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία στην 29η αγωνιστική, η Θέλτα νίκησε την ομάδα από τα Κανάρια νησιά με 3-1, με τον Ιταλό στράικερ να φτάνει στο χατ-τρικ στην επανάληψη και βελτίωσε τη βαθμολογική θέση της καθώς είναι πια 10η.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: