04 Απριλίου, 2017

Η ΝΤΕΜΠΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

 

«Εμπόλεμη ζώνη» θυμίζουν οι περιοχές που «σάρωσε» η Ντέμπι.«Φονικό» αποδείχθηκε το πέρασμα του κυκλώνα Ντέμπι από τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας. Οι Αρχές έχουν μέχρι ώρας εντοπίσει τρεις σορούς, ενώ ακόμη τρία άτομα αγννούνται

Η λεγόμενη «ζώνη καταστροφής» με τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τον κυκλώνα, ήταν τελικά μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν και κάλυψε μία περιοχή περίπου 1.000 χιλιομέτρων, από τα νησιά της πολιτείας του Κουίνσλαντ μέχρι τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η σορός του 77χρονου Νέλσον Ρέμπελ, εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών του κυκλώνα Ντέμπι στους τρεις. 

Οι αρχές αναζητούν ακόμα τρία άτομα, που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, επίσης στην πολιτεία του Κουίνσλαντ. Η πρωθυπουργός της πολιτείας, Αναστάσια Πάλαστζουκ, δήλωσε ότι η καταστροφή που προκάλεσε η καταιγίδα είναι τεράστια.

«Θα μας πάρει μήνες να επισκευάσουμε τις ζημιές», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή. Οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα επιβραδύνουν το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας κατά 2% το πρώτο τρίμηνο.

Το Λίσμορ, στις ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας, επλήγη ιδιαίτερα από τις πλημμύρες. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Πολιτείας ανέφεραν ότι το ύψος του νερού ανήλθε σε 3 μέτρα.

 


Δημοσίευση σχολίου