19 Απριλίου, 2017

ΠΟΣΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ

 

Η απόφαση της Theresa May να προκηρύξει εκλογές στις 8 Ιουνίου αιφνιδίασε, αφού σηματοδοτεί στροφή 180 μοιρών για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό που μέχρι πρότινος δήλωνε αντίθετη σε πρόωρες κάλπες.

Αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να επηρεάζει τον δρόμο που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η χώρα, προς το Brexit. Και ενώ η Βρετανία έχει δύο χρόνια για την οριστική έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τραπεζίτες έχουν ήδη αρχίσει να δρομολογούν τη δική τους έξοδο.

Όμως, πόσοι αναμένεται να εγκαταλείψουν το Λονδίνο και προς τα πού θα κατευθυνθούν; Σύμφωνα με τις προβλέψεις του TheCityUK, από τη "φυγή" αυτή, η Βρετανία θα μπορούσε να απωλέσει έως και 70.000 θέσεις χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αν και οι εκτιμήσεις ποικίλουν.

Ένα είναι σίγουρο πάντως: Ότι ο αντίκτυπος για τη χώρα θα είναι σημαντικός. Σημειωτέον πως τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά φέρνουν στη Βρετανία περίπου 240 δισ. δολ. τον χρόνο, αντιπροσωπεύοντας το 12% της οικονομίας της.

Αναλυτικότερα, ιδού τα διαθέσιμα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg σχετικά με το πόσους τραπεζίτες και το πού σχεδιάζουν να μετακινήσουν από τη Βρετανία οι μεγάλες τράπεζες:

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι οι εξής: Η Φρανκφούρτη που μέχρι στιγμής αναμένεται να δεχτεί 2.500 εργαζομένους από το Λονδίνο, το Παρίσι με τη μετακίνηση 1.000 εργαζομένων, αλλά και το Δουβλίνο που όπως έχει γίνει γνωστό, θα "φιλοξενήσει" 150 άτομα. 

Ειδικότερα, όσον αφορά στα σχέδια των τραπεζών, τη Φρανκφούρτη έχουν επιλέξει η UBS που θα μετακινήσει στη γερμανική πόλη 1.500 εργαζομένους, αλλά και η Goldman Sachs που θα στείλει 1.000 άτομα. Η HSBC θα μετακινήσει 1.000 εργαζομένους στο Παρίσι και η Barclays 150 εργαζομένους στο Δουβλίνο.


Δημοσίευση σχολίου