19 Απριλίου, 2017

ΘΑ ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΛΕΠΕΝ - ΜΑΚΡΟΝ

 

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί καλεί τους Κεντροδεξιούς να στηρίξουν τον ηγέτη του κόμματος των Ρεπουμπλικανών, Φρανσουά Φιγιόν, προκειμένου να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Μακρόν και Λεπέν περνούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται λίγα 24ωρα πριν από τον πρώτο γύρο, με το 1/3 των Γάλλων ψηφοφόρων να μην έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Κantar Sofres», Μακρόν και Λεπέν κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση στις εκλογές της Κυριακής (πρώτος γύρος) με τον ανεξάρτητο υποψήφιο και ηγέτη του κινήματος «En Marche» (Εμπρός) να έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς.  

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας (επί Ολάντ) αποσπά 24% με την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 23%. Ο ηγέτης της γαλλικής Κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, «κλέβει» την τρίτη θέση από τον Μελανσόν (που είχε χθες σε άλλη δημοσκόπηση) αποσπώντας ποσοστό 18,5% με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς να ακολουθεί με 18%.

Αλλά και η δημοσκόπηση της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» κινείται στο ίδιο μήκος κύματος δείχνοντας τον Μακρόν να επικρατεί στον πρώτο γύρο με 23% και την Λεπέν να ακολουθεί με 22,5%. Ο Φιγιόν αποσπά 19,5% ενώ ο Μελανσόν με 19%.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί καλεί τους Κεντροδεξιούς να στηρίξουν τον ηγέτη του κόμματος των Ρεπουμπλικανών, Φρανσουά Φιγιόν, προκειμένου να περάσει στον δεύτερο γύρο (7 Μαΐου).     

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Parisien», o ηγέτης της γαλλικής Κεντροδεξιάς δήλωσε πως, αν περάσει στον δεύτερο γύρο  θα δώσει στους Γάλλους αυτά που θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: