19 Απριλίου, 2017

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 

Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, την Μ.Παρασκευή. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμη Κοδέλι και ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου.

Κατά τις συνομιλίες η Κοδέλι αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα της άμυνας και τη δέσμευση της χώρας να συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση, με την πεποίθηση ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Ο γερουσιαστής Μακέιν συναντήθηκε με τους Αλβανούς στρατιωτικούς που έχουν εκπαιδευθεί  σε διάφορα προγράμματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Παράλληλα η υπουργός Άμυνας, υπενθύμισε την συνεισφορά των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας προς στις  διεθνείς αποστολές, τόσο στην αποστολή του αλβανικού ναυτικού στο Αιγαίο, όσο και στο Αφγανιστάν και αναφέρθηκε, επίσης, στις κοινές ασκήσεις με τους συμμάχους.

Επίσης, η υπουργός  Κοδέλι τόνισε τη συμβολή της Αλβανίας ως μέρος της παγκόσμιας συμμαχίας κατά του ISIS και είπε ότι  συνεισφορά αυτή είναι σωστή και δίκαιη. Αν σκεφτούμε το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας και την Τσαμουριά που επιθυμούν τα Τίρανα, είναι τουλάχιστον προκλητικό, σύμμαχος χώρα (ΗΠΑ για Ελλάδα) να επισκέπτονται την Αλβανία.

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως ο κος Μακέιν είναι φίλα προσκείμενος στα Γεράκια του Πενταγώνου και τις εταιρείες όπλων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: