19 Απριλίου, 2017

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ

 

Τη στιγμή που στην Ελλάδα όλοι σιωπούν για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, μήπως και στεναχωρήσουν τους αγαπημένους τους δανειστές (εξαιρούμε ανθρώπους όπως ο Μανόλης Γλέζος, που έχει δώσει πάμπολλες μάχες), Γερμανοί ιστορικοί βγαίνουν μπροστά με θάρρος και μιλάνε τη γλώσσα της αληθείας.

Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία ένα βιβλίο δύο Γερμανών ιστορικών, των Karl Heinz Roth και Hartmut Ruebner, με τίτλο «Το χρέος των επανορθώσεων – Υποθήκες της γερμανικής κατοχικής κυριαρχίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Οι ιστορικοί αυτοί, έδωσαν συνέντευξη  και αποκάλυψαν πράγματα που στην Ελλάδα δεν θα λεχθούν ούτε 100 χρόνια. Οι Γερμανοί υπολογίζουν τις οφειλές της χώρας τους προς την Ελλάδα περίπου στο 185 δις, χωρίς μάλιστα τους τόκους.

Στο τέλος της συνεντεύξεως οι δύο αυτοί φιλέλληνες προτείνουν συμμαχία της Ελλάδος με άλλες χώρες, για την διεκδίκηση από κοινού τις αποζημιώσεις που όλοι κάνουν ότι δεν υπάρχουν.

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το Ελληνικό κράτος γι’ αυτούς τους ανθρώπους θα ήταν να τους καλέσουν στη χώρα μας, να μιλήσουν στη βουλή και στα πανεπιστήμια. Αλλά να μην στεναχωρήσουμε τους δανειστές μας…


Δημοσίευση σχολίου