04 Απριλίου, 2017

ΤΡΙΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υπάρχει φόβος να χαθεί και μεγάλο μέρος της ΑΟΖ, καθώς και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Αυτό σχεδιάζει η Τουρκία, και αυτό θέλει να το πετύχει με την κατάληψη τριών νησιών.

Πρόκειται για το Καστελόριζο, τη Χίο και τη Λέσβο. Παρότι οι Τούρκοι δεν αποδέχονται, ακόμη το δίκαιο της θαλάσσης και την ΑΟΖ, θέλουν να πάρουν αυτά τα νησιά, ώστε στη συνέχεια να το επικαλεστούν και να πάρουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του υπεδάφους.

Η ΜΙΤ προσπαθεί να οργανώσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και η ανάγκη για την προστασία των έννομων συμφερόντων μας και των εδαφών μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Με τα τρία νησιά αυτά, θα αλλάξει πλήρως η ΑΟΖ, και ειδικά με το Καστελόριζο θα χάσουμε την κοινή γραμμή ΑΟΖ με την Κύπρο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλες μας τις κινήσεις...

Aναλυτικά: Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στη Χίο, το οποίο έχει βάλει τις Ελληνικές Αρχές σε σκέψεις. Ένα ταχύπλοο που μετέφερε λαθρομετανάστες βρέθηκε, τα ξημερώματα, προσαραγμένο στη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες.

Δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος έσπευσαν στο σημείο, μετέφεραν το ταχύπλοο, που επέβαιναν 16 αλλοδαποί, και το πλοίο κατασχέθηκε. Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το ότι οι λαθρομετανάστες έφυγαν από τα τουρκικά παράλια με ταχύπλοο, προσάραξαν σε μια δύσβατη περιοχή, στην οποία το λιμενικό δεν έχει άμεση οπτική επαφή.

Οι Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες φοβούνται ότι η ΜΙΤ είναι πίσω από τέτοια περιστατικά, κι ότι στην ουσία η Τουρκία δοκιμάζει το Ελληνικό λιμενικό, βλέπει τους χρόνους αντιδράσεως στην εμφάνιση του κάθε περιστατικού, με σκοπό να γνωρίζουν πόσο χρόνο θα έχουν για πιθανή απόβαση σε νήσους και βραχονησίδες.

Μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις Τούρκων δημοσιογράφων σχετικά με την δραστηριότητα της ΜΙΤ στα νησιά του Αιγαίου, ο φόβος είναι μεγαλύτερος, και ένα θερμό επεισόδιο φαίνεται να μεθοδεύεται από το τουρκικό παρακράτος.

Το λέμε συχνά, όμως κάθε μέρα που περνάει για το δημοψήφισμα στην Τουρκία πρέπει να προσέχουμε και περισσότερο. Και μετά το δημοψήφισμα, ίσως ακόμη περισσότερο πάλι.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: