30 Μαρτίου, 2017

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ…

 

Ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τη χώρα μας είναι η ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονία». Είναι ένα θέμα που πονάει κάθε Έλληνα που νοιάζεται για την πατρίδα του και βλέπει να καπηλεύονται οι αξίες και η ιστορία του. 

Η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής, υπομένει στωικά τις όποιες προκλήσεις των Σκοπίων ενώ, η παγκόσμια κοινότητα έχει αποδεχθεί τον εξευτελισμό, με αυτόν τον τρόπο, της Ελλάδας. 

Το όνομα «Μακεδονία», δυστυχώς, έχει καθιερωθεί, χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ότι χρησιμοποιήθηκε ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι του 2016. 
 
Με μια γρήγορη βόλτα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσει κανείς ότι η αξιοπρέπεια των Ελλήνων στο θέμα αυτό έχει υποστεί βαρύτατη ζημιά.

Aν κάποιος πληκτρολογήσει στα αγγλικά τη λέξη Μακεδονία (Μacedonia) στη μηχανή αναζήτησης, το πρώτο αποτέλεσμα δεν είναι η αναφορά στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας, αλλά στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το γνωστό site wikipedia. 

Μια ματιά στο τι αναγράφεται στην ιστοσελίδα είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι η προπαγάνδα παίρνει ανεξέλεγκτες μορφές…

Τονίζουμε ότι στον συγκεκριμένο ιστότοπο δεν γράφονται αναλύσεις και απόψεις επιστημόνων, αλλά απλού κόσμου, ο οποίος μπορεί με την ελευθερία που του παρέχει το διαδίκτυο, να γράφει ό,τι θέλει χωρίς να υπόκειται σε κανέναν έλεγχο. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: