30 Μαρτίου, 2017

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σοκάρουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι σε μερικά χρόνια στην Ελλάδα θα υπερισχύσει το μουσουλμανικό στοιχεία. Περίπου στη χώρα μας κάθε χρόνο σημειώνονται περίπου 92.000 γεννήσεις, αριθμός αντίστροφος ανάλογος με τους θανάτους που αγγίζουν, περίπου, τους 113.000.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η Ελλάδα πλήττεται από υπογεννητικότητα (ένας παράγοντας είναι και η οικονομική κρίση) και κάθε χρόνο ο πληθυσμός μειώνεται κατά 20.000 άτομα. Κατά μέσο όρο, μια Ελληνίδα γεννά 1,2 παιδιά το χρόνο.

Την ίδια ώρα, η αυξανόμενη είσοδος μουσουλμάνων στην Ελλάδα έχει φέρει ως αποτέλεσμα την ανάμειξη του πληθυσμού και χαρακτηριστικό είναι ότι στις γεννήσεις στην Ελλάδα, σχεδόν το 25% ανήκει σε μουσουλμάνες μητέρες, με μέσο όρο 5 παιδιά. 

Υπογεννητικότητα, θάνατοι Ελλήνων αλλά και μετανάστευση πολλών ελληνογενών, είναι το τρίπτυχο μιας ραγδαίας αλλαγής που συμβαίνει στη χώρα μας.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2026, οι Έλληνες θα είναι γύρω στα 7 εκατομμύρια και οι μουσουλμάνοι σε τρία. Με λίγους υπολογισμούς, μπορούμε να σκεφτούμε τι ποσοστό θα καταλαμβάνουν οι μουσουλμάνοι σε 15 ή ακόμα και σε 20 χρόνια. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: