30 Μαρτίου, 2017

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΝ ΔΕΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Υπάρχει μια ένωση, την οποία το ΝΑΤΟ βλέπει χρόνια τώρα με «μισό» μάτι. Είναι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης (Shanghai Cooperation Organization ή SCO).

Αυτή η Ευρασιατική Ένωση δημιουργήθηκε το 1996, και μέλη της είναι η Ρωσία και η Κίνα, που ήταν και οι δημιουργοί της,  το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.

Το 2001 στην Ένωση μπήκε και το Ουζμπεκιστάν.Η Ένωση αυτή είχε καθαρά αμυντικό χαρακτήρα, καθώς σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ, επικεντρώνεται στα εσωτερικά θέματα των χωρών-μελών της, και δεν επεμβαίνει σε άλλες χώρες.

Δραστηριοποιείται, εκτός από την ασφάλεια (τρομοκρατία, εξτρεμισμός, αποσχιστικές τάσεις μειονοτήτων και εμπόριο ναρκωτικών), και σε θέματα στρατιωτικά, οικονομικά, ενεργειακά, πολιτιστικά και τραπεζικά που οργανώνονται με τις εκάστοτε Συνθήκες με τα αντίστοιχα διοικητικά όργανα.

Τα 6 μέλη συναντώνται τακτικά κάθε χρόνο και παίρνουν ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις, και τα 6 μέλη έχουν ισότιμες ψήφους.  Ήδη τα μέλη της συμμαχίας κατέχουν το 60% της Ευρασίας, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το 2017 θα ενταχθούν στη συμμαχία το Πακιστάν και το Ιράν.

Μάλιστα το Ιράν έχει ήδη συμμαχία με την Ρωσία, η οποία, όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε χθες, επεκτάθηκε και στο στρατιωτικό πεδίο. 

Η είσοδος στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης των δύο αυτών χωρών, θα τους δώσει το πάνω χέρι σε όλα τα επίπεδα και θα γίνει ο ισχυρότερος εχθρός του ΝΑΤΟ.

Όμως Ινδία και Πακιστάν έχουν έχθρα μεταξύ τους, οπότε οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι κρίσιμης σημασίας...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: