21 Φεβρουαρίου, 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI, μαζί με τον Συνασπισμό των άλλων αλβανικών κομμάτων Besa-Αναγέννηση και «Συμμαχία για τους Αλβανούς». 

Aνακοίνωσε την ατζέντα των αιτημάτων που θα είναι η βάση για τις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης στη χώρα και που θα προβλέπει την μετατροπή των στόχων σε μια μελλοντική κυβερνητική εντολή.

Σύμφωνα με τα αιτήματα τους όπως δημοσιεύει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων με τίτλο «Χρήση της αλβανικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα, μια νέα σημαία και ύμνο», οι Αλβανοί των Σκοπίων ζητούν την ισότητα των Αλβανών αλλά και τη γλωσσική ισότητα, με τη χρήση της αλβανικής να είναι μαζί με τη σλαβική γλώσσα των νοτιοσλάβων, επίσημη γλώσσα της χώρας.

Επιπλέον, απαιτούν τη δίκαια εκπροσώπηση στον τομέα της ασφάλειας, των στρατιωτικών, τις μυστικές υπηρεσίες, ενίσχυση του κράτους δικαίου, καθώς και υποστήριξη για την αμερόληπτη απόδοση του έργου  του Ειδικού Εισαγγελέα, τις καλές σχέσεις με τους γείτονες  και την ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: