21 Φεβρουαρίου, 2017

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ

 

Συνολικά 47 άτομα κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ρ.Τ. Ερντογάν ξενοδοχειακό συγκρότημα, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για πραξικόπημα στη γείτονα χώρα τον περασμένο Ιούλιο.

Σήμερα στη Μούγλα ξεκίνησε η δίκη και από τους 47 κατηγορούμενους, οι 44 είναι προφυλακισμένοι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις καταζητούνται και δικάζονται ερήμην.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, κομάντο πραξικοπηματίες έκαναν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο θέρετρο Μαρμαρίς, στην επαρχία της Μούγλα, όπου έκανε διακοπές με την οικογένεια του και σύμφωνα με τις κατηγορίες, δύο αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του προέδρου σκοτώθηκαν από ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε. 

Δεν σταματούν επίσης οι προκλήσεις από τους Τούρκους, καθώς πλοίο του ναυτικού της Τουρκίας, το οποίο ερχόταν από το Κουσάντασι, πλησίασε το Φαρμακονήσι. Όπως ανακοίνωσαν τα Τουρκικά ΜΜΕ αυτό συνέβη στα πλαίσια«καθιερωμένης ναυτικής άσκησης ύστερα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου».

Μάλιστα καλά κρατεί και ο ψυχολογικός πόλεμος καθώς όπως θα δείτε SUV μίας πολύ γνωστής μάρκας εμφάνιζε στο Navigation το “Αιγαίο Πέλαγος” ως “Ege Denizi”,όπως δηλαδή το ονομάζουν οι Τούρκοι.

Η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο είναι μία πραγματικότητα καθώς λίγες ώρες μετά την προκλητική κίνηση να βγάλει σκάφη στην περιοχή των Ιμίων όπως μετέδωσαν και τα Τουρκικά ΜΜΕ «καταδίωκαν για ώρες, τα ελληνικά σκάφη, με τη συνδρομή του πλοίου Τουργκούτ-ρέι της ακτοφυλακής».

Τώρα τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως το ναυτικό της Τουρκίας μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα γιατί πραγματοποίησε αποστολή  «αναγνώρισης και περιπολίας».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: