13 Νοεμβρίου, 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΪΖΕΝΧΑΟΥΕΡ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΛΙΝΤΟΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναχωρεί αύριο από την Ουάσινγκτον για ένα τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα και επόμενο τη Γερμανία, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα προσπαθήσει, σε μια παράξενη άσκηση εξισορρόπησης, να καθησυχάσει τους συμμάχους μετά το σοκ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Η περήφανη απάντηση των Aμερικανών στo κατεστημένο. Γιατί η ψήφος στον Ντόναλντ Τραμπ είναι νίκη του αμερικανικού λαού. Αναρωτιόταν ο Άντερσον Κούπερ στο CNN, μόλις άρχισε να κλειδώνει το αποτέλεσμα υπέρ του Τραμπ, «μα επιτέλους τι δεν πήγε καλά με τις δημοσκοπήσεις»;

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΑΝ 466 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 

Παγκόσμιο ενδιαφέρον και συγκίνηση προκάλεσε η είδηση ότι ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), μετακίνησε -μετά από αιώνες- τη μαρμάρινη πλάκα που σκέπαζε τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, φέρνοντας στο φως το σημείο του βράχου όπου θεωρείται ότι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη μαρτυρική του σταύρωση.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΣΟΥΛΗ Η ΡΑΚΑ

 

Παραμένει ασαφές το τι θα σημάνει για το μέλλον της Συρίας η ανακατάληψη της ντε φάκτο πρωτεύουσας του χαλιφάτου Κούρδοι μαχητές προωθούνται στα περίχωρα της Ράκα για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης - μήτρας του Ισλαμικού Κράτους.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ “ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ”

 

Οι εκλογές επιτέλους τελείωσαν. Το αποτέλεσμα ήταν η μεγαλύτερη πολιτική απογοήτευση στην σύγχρονη πολιτική εποχή. Αυτό, όμως, είναι στην πραγματικότητα το τέλος μιας δύσκολης διαδρομής. Οι ΗΠΑ θα χρειαστούν πολύ καιρό για να γιατρευτούν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Συνάντηση με τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως είχε το πρωί (11.11.2016) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

ΤΟ ΔΝΤ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Οι γερμανοί πολιτικοί είναι συνήθως καλά κατατοπισμένοι για την εξέλιξη του ελληνικού χρέους. Την παρελθούσα Παρασκευή όμως πιάστηκαν αδιάβαστοι.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ο Μπαράκ Ομπάμα γίνεται ο τέταρτος αμερικανός πρόεδρος, που θα επισκεφθεί την Ελλάδα μετά τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ το 1959, τον Τζορτζ Μπους το 1991, και τον Μπιλ Κλίντον το 1999.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα το Heritage Foundation, η ισχυρή φατρία των νεοσυντηρητικών,δεν έχει περιθώρια για να δείξει επιείκεια στην Ελλάδα με τους αρθρογράφους να διατυμπανίζουν πως  ενώ η βάση της Σούδας που έχουν διαθέσει οι Έλληνες στο ΝΑΤΟ είναι πολύτιμη, οι Έλληνες αποτελούν ένα ταραχοποιό σύμμαχο.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΑΛΕΒΙΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ

 

Τουλάχιστον 25.000 Κούρδοι και Αλεβίτες διαδήλωσαν σήμερα στην Κολωνία, στη δυτική Γερμανία, για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σύλληψη στις αρχές Νοεμβρίου ηγετικών στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

H EΥΡΩΠΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ «ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»

 

Η Ευρώπη θα πληγεί και πάλι από την «ισλαμιστική τρομοκρατία», αλλά «θα νικήσει», υπογραμμίζει ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ TPP ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ

 

Την Τετάρτη, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ δήλωσε ότι η TPP δεν θα εξεταστεί από το σώμα πριν ορκιστεί πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ - Ο πρόεδρος του Περού λέει ότι η TPP μπορεί να αντικατασταθεί από μια άλλη συμφωνία χωρίς τις ΗΠΑ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΚΙΝΤΖΙ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Στις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας σημειώθηκε «μερική πρόοδος» στα κριτήρια επί του εδαφικού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρζιού, ενώ ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί ότι ο κ. Ακιντζί εξέφρασε αίτημα, όπως και ο κ. Αναστασιάδης, για αναβολή χρόνου για να διαβουλευθεί με τον Ρ.Τ. Ερντογάν είναι αναληθείς.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

 
 Λουκ. ι’ 25 – 37
Κα δο νομικς τις νστη κπειρζων ατν κα λγων· Διδσκαλε, τ ποισας ζων αἰώνιον κληρονομσω; δ επε πρς ατν· ν τ νμ τ γγραπται; πς ναγινσκεις; δ ποκριθες επεν· γαπσεις Κριον τν Θεν σου ξ λης τς καρδας σου κα ξ λης τς ψυχς σου κα ξ λης τς σχος σου κα ξ λης τς διανοας σου, κα τν πλησον σου ς σεαυτν· επε δ ατ·