13 Νοεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα το Heritage Foundation, η ισχυρή φατρία των νεοσυντηρητικών,δεν έχει περιθώρια για να δείξει επιείκεια στην Ελλάδα με τους αρθρογράφους να διατυμπανίζουν πως  ενώ η βάση της Σούδας που έχουν διαθέσει οι Έλληνες στο ΝΑΤΟ είναι πολύτιμη, οι Έλληνες αποτελούν ένα ταραχοποιό σύμμαχο.

Πιο αναλυτικά το Heritage Foundation αναφέρει πως η Ελλάδα διατήρησε σχέσεις φιλικά προσκείμενες με τη Ρωσία αντίθετα με λοιπές χώρες της Ευρώπης και πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιθύμησε πιο στενές σχέσεις με τη Ρωσία για να πιέσει στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως η Ελλάδα αποτελεί για  τη  Ρωσία  μέσο για να υπονομεύσει την αντίδραση της Ευρώπης στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας,ενώ ακόμη συνεχίζεται η παράνομη ρωσική κατοχή της Κριμαίας και η ανεπιφύλακτη στήριξη της Ρωσίας στον δικτάτορα της Συρίας Μπάσερ Αλ-΄Ασαντ με την Ελλάδα  να παρέχει στη Ρωσία στρατιωτική στήριξη, υποδεχόμενη τον ρωσικό στόλο στα λιμάνια της.

Το Heritage Foundation αναφέρει λοιπόν πως στην επίσκεψη του ο πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να πιέσει ώστε η Ελλάδα να ψηφίσει υπέρ των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας το Δεκέβρη και να απαγορευτεί  η είσοδος πολεμικών ρωσικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια.

Τέλος  ο πρόεδρος Ομπάμα σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα θα πρέπει να στηρίξει την υπόθεση της Μακεδονίας  καθώς η αντίδραση των Ελλήνων λόγω του ονόματος έχει θέσει σε κίνδυνο την πολιτική των ανοικτών θύρων του ΝΑΤΟ. Περιμένουμε την επίσκεψη του Αμερικανού απερχόμενου Προέδρου για να δούμε τι θα ειπωθεί τελικά.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: