13 Νοεμβρίου, 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Συνάντηση με τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως είχε το πρωί (11.11.2016) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη, ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με επίκαιρα και όχι μόνον εκκλησιαστικά ζητήματα.

Στην ιερατική σύναξη, στο τέλος της οποίας παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, τον κύριο Ιερώνυμο συνόδευαν, μαζί με τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης και ο Αρχιδιάκονος του Μακαριωτάτου π. Ιωάννης Μπούτσης, παρών στη συνάντηση  ήταν και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.


Νωρίς το πρωΐ, ο Μακαριώτατος παρέστη σε εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκαν ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης, αξιωματικοί και το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ., οι Δήμαρχοι Κορδελιού – Ευόσμου  κ. Πέτρος Σούλας καί Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Παύλος Ματζιάρης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία ήταν  αφιερωμένη στο Κέντρο Ανηλίκων Αγίου Νεκταρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και στα παιδιά των Ρομά, η ηγεσία της Αστυνομίας, αφού επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Αρχιεπίσκοπο, βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν για τις σχολικές τους επιδόσεις καθώς για τη δεξιοτεχνία τους στην  κατασκευή μακέτας του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης .


Το απόγευμα, παρουσία του επιχωρίου Δημάρχου, εκπροσώπων του Ιδρύματος “Παπαγεωργίου” και πλήθους κόσμου, ο Μακαριώτατος εγκαινίασε τον προσφάτως ανακαινισθέντα Παιδικό Σταθμό «ΑΝΑΠΝΟΗ» και τις ανανεωμένες εγκαταστάσεις του Ενοριακού Συσσιτίου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ευόσμου «ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ», όπου σιτίζονται ημερησίως 420 άποροι ενορίτες.

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση από  τη Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΑ ΚΑΣΣΙΑΝΗ Η ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ». Η χορωδία ερμήνευσε με τρόπο μελωδικό και δυναμικό,  μεταξύ των άλλων τραγουδιών, και το αγαπημένο τραγούδι του Μακαριωτάτου «Και να αδελφέ μου …..» .


Οι τελευταίοι στίχοι τού οποίου υποστασιάζονται στη βιοτή  του Πρώτου της Ελλαδικής Εκκλησίας που αρμονικά συνδυάζει την πραότητα με τη μαχητικότητα και αγιοπνευματικά διασφαλίζει την ενότητα των μελών της Εκκλησίας . Η επίσκεψη έκλεισε με την  παράθεση δείπνου με τις αρχές της πόλης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: