04 Οκτωβρίου, 2016

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 
Διαβάστε όλη την Εισήγηση, του Μακαριωτάτου εδώ.
Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, σε πρώτη τακτική Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών  της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗN ΕΙΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ Β΄

 

Σήμερα συμπληρώνονται 35 χρόνια από την ημέρα της χειροτονίας εις Επίσκοπον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄

ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ELECTRA METROPOLIS ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Άνοιξε ήδη τις πύλες του το πρώτο νέο από το μηδέν δημιουργημένο για φέτος πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας, το Electra Metropolis, που αποτελεί την τρίτη επένδυση του ομίλου Electra Hotels & Resorts στην πρωτεύουσα και δημιουργήθηκε στη θέση του κτηρίου που στέγαζε επί χρόνια το υπουργείο Παιδείας, στην οδό Μητροπόλεως.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΜΑΚ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 12,5% ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ

 
  Η δημοσκόπηση αναλυτικά ΕΔΩ 
Εικόνα κατακερματισμού στα μικρότερα κόμματα. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΛΟΖΑΝΗ ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

Τη βαθιά πεποίθηση της ηγεσίας της Τουρκίας περί συνωμοσίας δυτικών κρατών για την εξάλειψη της Τουρκίας από το χάρτη, που εκδηλώνεται με τη δημιουργία και στήριξη «τρομοκρατικών ομάδων». 

H ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την επιστροφή και αναδρομικά των επιπλέον φόρων που πλήρωσαν κατά τα τελευταία τρία έτη οι δικαστικοί, λόγω μη συνυπολογισμού της φοροαπαλλαγής του 25% των ακαθάριστων αποδοχών τους που κέρδισαν στο Μισθοδικείο, προβλέπει εγκύκλιος που απέστειλε στις ΔΟΥ όλης της χώρας ο γγ Δημοσίων Εσόδων Γ.Πιτσιλής.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΟ

 

Iσοπεδωμένο από τις αιματηρές συγκρούσεις είναι η πόλη του Χαλεπίου στη Συρία. Η συντριπτική πλειονότητα των κτιρίων είναι κατεστραμμένα, παρόλα αυτά σε αυτά επιμένουν να μένουν άνθρωποι που αρνούνται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

 

Ραγδαίες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς, μετά την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τις διεθνείς συνομιλίες με τη Ρωσία για την παύση του πυρός στη Συρία, οι οποίες διεξάγονταν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΕΒ

 

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις κυβέρνησης και ΣΕΒ, καθώς ο Σύνδεσμος αποφάσισε να οξύνει τους τόνους της κριτικής του, στάση που αποτυπώνεται στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο πρόεδρός του κ. Θεόδωρος Φέσσας με αιχμή το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της υπερφορολόγησης.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Συζήτηση για την Ελλάδα και το ελληνικό χρέος με θέμα «Η μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο αντίκτυπός τους, καθώς και προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος» πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, στις 16:00, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΑ “ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΝΗ”

 

Ο Raed Al-Saleh δηλώνει ότι πριν απο τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία δεν μπορούσε να φανταστεί τη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Ο πρώην  έμπορος ηλεκτρονικών από τη βορειοδυτική πόλη Jisr al-Shughour, ο Saleh, 33 ετών, είναι τώρα επικεφαλής της συριακής Πολιτικής Άμυνας, σε εθελοντική δύναμη αφιερωμένη στη διάσωση των θυμάτων των βομβιστικών επιθέσεων και βομβαρδισμών.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!

 

Μια άκρως προκλητική λύση για το προσφυγικό πρότεινε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε forum στη Ρόδο. 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

 

Οι αμερικανικές αρχές ετοιμάζουν ακριβά πρόστιμα σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες. Το συγκεκριμένο "νέο" διέρρευσε σε υψηλά κλιμάκια του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος σχεδόν ταυτόχρονα με την "πληροφορία" ότι θα υπάρξει συμβιβασμός για το αμερικανικό πρόστιμο στη Deutsche Bank.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Το είδαμε και αυτό! Τούρκοι πολιτικοί να τάσσονται υπέρ της Ελλάδας στο θέμα που έχει προκύψει με τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του Ερντογάν περί αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης γα την κυριότητα των Ελληνικών νησιών. 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΓΡΙΕΨΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Υπέγραψε διάταγμα για την αναστολή συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με την καταστροφή οπλικού πλουτωνίου.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

 

Μια προκλητική ανακοίνωση έβγαλε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχει ζήτημα κυριότητας με νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, ενώ ανοίγει και θέμα σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.