24 Ιουλίου, 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ

 

Ξερά απέρριψε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις επιφυλάξεις και τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από την ΕΕ για τις εκκαθαρίσεις που άρχισαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

ΠΕΡΑΣΑΝ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ

 

24 Ιουλίου 1974: Όταν μπήκε τέλος στη Χούντα των Συνταγματαρχών.Σαν σήμερα πριν 42 χρόνια, πλήθος πολιτών υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή βάζοντας τέλος στα επτά χρόνια δικτακτορίας στην Ελλάδα - Διαβάστε το χρονικό των ημερών που σηματοδότησαν την έναρξη της Μεταπολίτευσης.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ 8 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ;

 

Αίσθηση προκαλεί ρεπορτάζ που δημοσιεύει το pronews.gr, που θέλει τούρκους κομάντος με την κάλυψη της τουρκικής αεροπορίας να εισβάλουν στη χώρα μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 26 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 34 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

 

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή 26 ανθρώπων, ενώ άλλοι 34 αγνοούνται στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι τοπικές αρχές, όπως μεταδίδει το Xinhua.

ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 

Η Μεγάλη Σύνοδος  των Δέκα (εκ των 14) Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ανατολής, της Μιας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας,  που έλαβε χώρα στην Εθνική επικράτεια της Ελλάδος, τμήμα της πάλαι ποτέ 1000χρονης  Βυζαντινής Αυτοκρατορίας των Παλαιολόγων και των Κομνηνών.

ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ

 

Ο στρατός της Γερμανίας εκπαιδεύει περισσότερους από 100 σύρους πρόσφυγες σε πολιτικές αρμοδιότητες, κατάλληλες για να βοηθήσουν την τελική ανοικοδόμηση της χώρας τους, ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φοντ Ντερ Λάιεν, σύμφωνα με μέρος συνέντευξης της που πρόκειται να δημοσιευτεί σήμερα.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΟ-ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΕΠΟΧΗ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ

 

“Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στη Γαλλία, το οποίο πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες στην χώρα, θεωρήθηκε σήμερα ως οριστικά εγκεκριμένο, καθώς δεν κατατέθηκε καμία πρόταση μομφής στην Εθνοσυνέλευση εναντίον της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν. [...]

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

Η επίθεση της Νίκαιας σόκαρε όλη τη Γαλλία, ίσως περισσότερο κι από τις προηγούμενες επιθέσεις, και αιφνιδίασε όλο τον κόσμο λόγω της απλότητας των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν και της ευκολίας με την οποία κτύπησε ο δράστης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Θανάσιμα τραυματισμένος βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στο Πικέρμι, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ένας  83χρονος. Τον ηλικιωμένο άνδρα, που έφερε τραύματα στο κεφάλι, βρήκε η σύζυγός του μόλις επέστρεψε στο σπίτι, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο χώρος ήταν αναστατωμένος.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 

Αποτιμώντας την ψήφιση του εκλογικού νόμου, αλλά και αναλύοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης για την Συνταγματική αναθεώρηση ολοκληρώθηκε η τρίωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του πρωθυπουργού, του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 

Τα πολιτικά παιγνίδια εξουσίας συνεχίζονται. Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε για τον εκλογικό νόμο ο Πρωθυπουργός είχε επαφές με αρκετά πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.

 

Όπως αποκαλύπτεται από τα 20.000 emails που διέρρευσε το Wikileaks, η Χίλαρι Κλίντον χάραξε "βρώμικα" την πορεία της για να είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.

ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

Παρατηρήθηκαν κινήσεις μεγάλου μέρους του Τουρκικού Στόλου της Μεσογείου, που έχει ως ορμητήριο την περιοχή του Ακσαζ (Μαρμαρίδας).

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

«Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη». Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία βλέπει με αφορμή την Ελλάδα το μίσος απέναντι στη Γερμανία να παίρνει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 
Ματθ. η΄ 28- θ΄1
Και ελθόντι αυτώ εις το πέραν εις την χώραν των Γεργεσηνών υπήντησαν αυτώ δύο δαιμονιζόμενοι εκ των μνημείων εξερχόμενοι, χαλεποί λίαν, ώστε μη ισχύειν τινά παρελθείν δια της οδού εκείνης.