07 Ιουλίου, 2016

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, θέλει να αποδείξει την θεσμική της ανωτερότητα με το να δρομολογεί την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου και συνταγματική αναθεώρηση...Όμως το timing όχι μόνο δεν είναι ακατάλληλο για μια Ιστορική Συνταγματική αναθεώρηση, αλλά (με βάση τα παρακάτω) είναι τόσο επικίνδυνο, όσο μια εμπόλεμη κατάσταση για την χώρα.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Οι συζητήσεις της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανακεφαλαιοποίηση της Banca Monte dei Paschi di Siena και άλλων τραπεζών της χώρας έχουν κολλήσει στο αν οι πιστωτές τους πρέπει να υποστούν ζημιές στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν χρήματα των φορολογουμένων, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

ΕΦΘΑΣΕ O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως επισκέπτεται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος από σήμερα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου 2016. Σήμερα το μεσημέρι ο Μακαριώτατος επισκέφτηκε το Μοναστήρι της Παναγίας του Έβρου στην Μάκρη ενώ το βράδυ η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.Δ. Α.Μ.) και ο πρόεδρός της κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, θα παραθέσει προς τιμήν του Μακαριωτάτου επίσημο δείπνο παρουσία όλων των Δημάρχων της Περιφέρειας.

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 
Οι αλλαγές σε όριο ηλικίας και "μπόνους" 50 εδρών. Ποιοι υπερψηφίζουν. Κατατέθηκε ο εκλογικός νόμος-Δίνει ψήφο στους.....16άρηδες.Με προοπτική να αρχίσει η επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή και να ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

 

Επιστροφή στην κανονικότητα για τους Κινέζους. Μετά την επέλαση των ιδιόρρυθμων από την Ελλάδα, ιδού και κανονικοί επίσημοι για να κάνουν μαζί τους δουλειές…

ΤΗΣ ΕΚΤ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΕΣ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ

 

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απειλεί τη Σλοβενία με νομικές ενέργειες. Γιατί; Διότι η αστυνομία εισήλθε στην κεντρική τράπεζα της χώρας και προχώρησε σε κατάσχεση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ο ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ Χ» ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΑΛΟ

 
Ο αμερικανός οικονομολόγος και στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη αποκαλύπτει σε βιβλίο του όλο το κρυφό σχέδιο που εκπονήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν τα έβρισκε με τους δανειστές. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΚΡΥΒΟΥΝ

 

Για κουκούλωμα πάει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που έχει απασχολήσει τη σύγχρονη Ελλάδα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αλαλούμ επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με το ξεπάγωμα των ειδικών μισθολογίων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Πάνος Καμμένος έχει ανακοινώσει ότι τα ισοδύναμα μέτρα έχουν βρεθεί και πως για τους σχετικούς κωδικούς έχει ενημερωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, ο Γιώργος Χουλιαράκης τον διέψευσε, για να επανέλθει, επιμένοντας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας...

ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΔΥΝΑΜΗ 8400 ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ

 

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να διατηρήσει στους 8.400 τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι στο έδαφος του Αφγανιστάν μέχρι και το πέρας της θητείας του.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέκυψε σε πιέσεις να παραχωρήσει στα εθνικά κοινοβούλια των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δικαίωμα να επικυρώσουν μια συμφωνία-ορόσημο ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά, μια απόφαση που έχει σκοπό να αντιμετωπίσει ανησυχίες της κοινής γνώμης αλλά η οποία ενδέχεται να καταστρέψει την ευρύτερη εμπορική στρατηγική της Ευρώπης.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ 52% ΟΣΩΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

 

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμούς ακινήτων για το 55% των οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με στόχο την είσπραξη περίπου 5 δισ. ευρώ, για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2016.

Ο ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ 72 ΩΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι χαιρέτισε σήμερα την κατάπαυση του πυρός διάρκειας 72 ωρών την οποία ανακοίνωσε το καθεστώς της Δαμασκού στη Συρία, προσθέτοντας ότι θα επιδιώξει να συνεργαστεί κυρίως με τη Ρωσία για να μετατραπεί η κατάπαυση του πυρός αυτή σε μια μονιμότερη εκεχειρία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟ 2017

 

Η Ελλάδα θα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2017 και να χρηματοδοτεί από αυτές τις ανάγκες της από το 2018 και μετά, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ Ν. ΦΙΛΗ

 

Νέο έλεγχο για την επαλήθευση των στοιχείων των ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Σπουδών του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΧΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ EΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

 

Συνάντηση είχε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Έλληνες τραπεζίτες, δικηγόρους και οικονομικά στελέχη του City στο Λονδίνο. Εκτός του ότι εμφανίστηκε σίγουρος για το πρόγραμμα και την προοπτική που μπορεί να δώσει στη χώρα, εκτίμησε ότι θα προκηρυχτούν εντός του 2017, ούτε πολύ νωρίς, ούτε όμως προς το τέλος αυτού.

† ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

 

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής.  Η αγία Κυριακή είναι από τα ιερά θύματα των τελευταίων αρχαίων διωγμών της Εκκλησίας. Μαρτύρησε στα χρόνια του Διοκλητιανού, που βασίλεψε από το 284 ως το 305.