07 Ιουλίου, 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΧΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ EΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

 

Συνάντηση είχε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Έλληνες τραπεζίτες, δικηγόρους και οικονομικά στελέχη του City στο Λονδίνο. Εκτός του ότι εμφανίστηκε σίγουρος για το πρόγραμμα και την προοπτική που μπορεί να δώσει στη χώρα, εκτίμησε ότι θα προκηρυχτούν εντός του 2017, ούτε πολύ νωρίς, ούτε όμως προς το τέλος αυτού.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να «επανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη της Ελλάδας» στο εξωτερικό, προχωρώντας σε συγκεκριμένες κινήσεις τόσο στην οικονομία, όσο και στους υπόλοιπους θεσμούς οι οποίοι πλήττονται βάναυσα το τελευταίο διάστημα.  Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μείωση του κράτους και της γραφειοκρατίας, σε συνδυασμό με μείωση φόρων και γενικότερη φιλοεπιχειρηματική νοοτροπία της Πολιτείας. 

Ύστερα, από δυο παρουσιάσεις στο Λονδίνο προς εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων- υπό την επίβλεψη της GoldmanSachs και της Deutsche bank- ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιορίστηκε στο αμιγώς οικονομικό πρόγραμμα (μείωση φόρων, ανάγκη επενδύσεων 100 δις. ευρώ – 100.000 θέσεις εργασίας ετησίως), αλλά υπενθύμισε ότι, η χώρα έχει ανάγκη ανασύστασης των θεσμών, προκειμένου να είναι ελκυστική για επενδύσεις και τοποθέτηση κεφαλαίων.

Τέλος μίλησε για τον εκλογικό νόμο, τις προτάσεις που έχει η Νέα Δημοκρατία και τις σκέψεις του για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: