15 Ιουνίου, 2016

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Το Πρόγραμμα των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου έχει ως ακολούθως:Παρασκευή, 17 Ιουνίου: 09.30 Ξεκινούν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Θα συμμετάσχουν οι προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών οι οποίοι θα συνοδεύονται από δύο ιεράρχες. Θα γίνει θεώρηση του Μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.  

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΖΑΛΤΣΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

Τα ονομαστήριά του εόρτασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα Βοιωτίας. Το πρωί σήμερα τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιερωνύμου.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ Β΄

 

Σήμερα που η Εκκλησία μας τιμά την Μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου, άγει τα Σεπτά Ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ;


Αλλαγή πλεύσης μετά την αρνητική απόφαση να μη συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  έκανε η Εκκλησία της Σερβίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πριν από τρεις μήνες ξεκίνησε η διαδικτυακή κίνηση «Παραιτηθείτε» που οδήγησε στην διοργάνωση της πολυσυζητημένης συγκέντρωσης που θα γίνει το απόγευμα στο Σύνταγμα. Η καθηγήτρια Ρούλα Καλαρά μία εκ των εμπνευστών της κίνησης μιλά για το πώς ξεκίνησε η ιδέα του «Παραιτηθείτε», ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για μια «συγκέντρωση πολιτών» που θέλουν και έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τον θυμό τους.

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ CIA ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Μπορεί να φαίνεται αρκετά παράδοξο, ωστόσο οι δύο σημαντικότερες Υπηρεσίες Εξωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το αμερικανικό Πεντάγωνο και η CIA, φέρεται να υποστηρίζουν διαφορετικές οργανώσεις στη Συρία, με αποτέλεσμα οι στόχοι τους στο θέμα της κρίσης της χώρας να μη συγκλίνουν.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΠΡ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ;


Σύμφωνα με τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τους Αγίους Τόπους, ο πρ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος συνέστησε προ ημερών την δική του Ιερή Σύνοδο (19 μέλη).

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ... «ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ»

 

«Μην αφήσεις τα προβλήματα να χρονίζουν γιατί θα γιγαντώνονται». Ο Νικκολό Μακιαβέλι, απουσιάζει από την Ελλάδα όπως και η φαντασία του σε στρατηγήματα και τακτικισμούς που μπορούν να φέρουν πλεονεκτήματα  σε έναν λήπτη απόφασης που συμμετέχει στο σημαντικό έργο της χάραξης εξωτερικής πολιτικής.

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

 

Μπορεί οι δανειστές να έβγαλαν την πίστη στην κυβέρνηση μέχρι να ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, αλλά δεν χάνουν ευκαιρία να επαινούν τον Τσίπρα για τη στροφή του προς τον “ρεαλισμό”. Οι εν λόγω έπαινοι, ωστόσο, δεν φαίνεται πως θα έχουν αντίκρισμα όσον αφορά τις απαιτήσεις τους από την Αθήνα.

ΥΠΟΠΤΗ «ΣΙΩΠΗ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Στην Άγκυρα θα βρεθεί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, μέχρι τις 17 Ιουνίου, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Πτέραρχο Abidin Ünal.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΑΣΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

 

Εξαρθρώθηκε, χθες το απόγευμα στη Μυτιλήνη, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατάρτιζαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, που τα διέθεταν σε παράτυπους μετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 

Στην αξιολόγηση και αναδιοργάνωση δομών της δημόσιας διοίκησης προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Υπουργεία, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, έχουν διορία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 να αξιολογήσουν την οργάνωσή τους και να προβούν σε αναδιοργάνωση των υφιστάμενων δομών τους με εκπόνηση νέων οργανογραμμάτων.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανησυχούν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εφαρμόζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ένωσης με τον ίδιο τρόπο στα μεγάλα και τα μικρά κράτη, πράγμα που υπονομεύει την εμπιστοσύνη στους κανόνες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

 

Ως πρώτο βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας θεωρείται η σημερινή επιστολή που έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της Ρωσίας.

† TOY OΣΙΟY ΙΕΡΩΝΥΜOY

 

σιος ερώνυμος γεννήθηκε στ Στριδώνα τς Δαλματίας, περ τ 347 μ.Χ., π γονες ναρέτους κα εσεβες. πατέρας του Εσέβιος φρόντισε γι τ Χριστιανικ ατο μόρφωση, τς δ γραμματολογικς σπουδές του συμπλήρωσε στ Ρώμη, φοιτήσας πλησίον το γραμματικο Αλίου Δονάτου.