15 Ιουνίου, 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

 

Ως πρώτο βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας θεωρείται η σημερινή επιστολή που έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της Ρωσίας.

Ο τούρκος πρόεδρος στην επιστολή αναφέρει πως «συγχαίρει τον λαό της Ρωσίας για την εθνική γιορτή» και συνεχίζει αναφέροντας «εύχομαι οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία να φτάσουν σύντομα στο επίπεδο που αξίζουν».

Παρόμοια επιστολή έστειλε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προς τον Ρώσο ομόλογο του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και γράφει χαρακτηριστικά πως «ευελπιστεί οι σχέσεις των δυο χωρών να βελτιωθούν για το κοινό συμφέρον των λαών Τουρκίας-Ρωσίας».

Μετά το πρώτο βήμα με τη Ρωσία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και η συμφωνία συνεργασίας με το Ισραήλ. Στην Άγκυρα θεωρούν πως ο διορισμός του γ.γ. του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου ως εκπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ.

Δείχνει πως ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ καθώς ο ίδιος ήταν ο εκπρόσωπος της Τουρκίας και όλες τις συνομιλίες με το Τελ Αβίβ. Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet αναφέρει πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί η εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: