29 Μαΐου, 2016

ΜΝΗΜΗ ΑΛΩΣΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

 

29 ΜΑΪΟΥ 1453 ΘΡΗΝΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΙ.Την  είπαν αποφράδα ημέρα, θλιβερή επέτειο,  καταραμένο ορόσημο. Όπως και αν αντιληφθούμε  την 29η Μαΐου 1453,  το αποτέλεσμα είναι  ένα και συγκεκριμένο. 

Ο ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ WORLD TRADE CENTER ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΑΡΚΗ ΠΟΛΕΜΟ

 

Σε απάντηση στην ομόφωνη ψήφο της Γερουσίας των ΗΠΑ να επιτραπεί στις οικογένειες των θυμάτων της 11/9 να μηνύσουν τη Σαουδική Αραβία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Al-Hayat, με έδρα το Λονδίνο, που συντάχτηκε από τον Σαουδάραβα νομικό εμπειρογνώμονα Katib al-Shammari, ισχυρίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενορχήστρωσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις ως έναν τρόπο να αυτοδημιουργήσουν έναν νεφελώδη εχθρό, για να κερδίσουν τη στήριξη του κοινού υπέρ ενός παγκόσμιου πόλεμου κατά της τρομοκρατίας.

Ο ASSAD ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

 

Αν και η Δύση είναι εναντίον του συριακού καθεστώτος υπάρχουν επαφές των μυστικών της υπηρεσιών μαζί του, κάτι το οποίο θα είχε παραλίγο αποδώσει στην περίπτωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, αποκαλύπτει με σημερινό δημοσίευμά η γερμανική εφημερίδα "Ντι Βελτ" (Die Welt).

ΤΕΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

 

Τσαμικό" ζήτημα δεν υφίσταται» και «η επαναλαμβανόμενη ανακίνηση ενός ανυπάρκτου θέματος από τις επίσημες αλβανικές Αρχές κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τις διμερείς μας σχέσεις» απαντούν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών στον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό «Top Channel» έκανε αναφορά για ύπαρξη «τσαμικού» ζητήματος.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΛΕΣΙΟΥ

 

Το θεμέλιο λίθο του ναού που βρίσκεται στο νέο Κέντρο Γεροντολογίας Δηλεσίου έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.Το «θεμέλιο λίθο» του ιερού ναού προς τιμήν του αγίου Αθανασίου έθεσε εχθές το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

  

Ελλάδα:Νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει πως η κυβέρνηση, με ρύθμιση που πέρασε μέσω του πολυνομοσχεδίου, άνοιξε παράθυρο για συμμετοχή υπουργών σε εξωχώριες εταιρείες (off-shore).

Ο ISIS ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Το Ισλαμικό κράτος έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, στρατιωτικά και εκτιμάται ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα χάσει την πολύ σημαντική Φαλούτζα στο Ιράκ. Η περιοχή της Μοσούλης έχει εξ ολοκλήρου εκκαθαριστεί από τον στρατό του ISIS. Ενώ ο ISIS κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην αυτο-ανακηρυγμένη πρωτεύουσα Raqqa, στη Συρία. Φαίνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος θα είναι σύντομα μια …κακιά ανάμνηση του παρελθόντος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΣ

 

Έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση με αφορμή την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε στις 8 Μαϊου. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ΕΚΑΣ, το οποίο και πρέπει να καταργηθεί σταδιακά, από φέτος μέχρι το 2020, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί το ποσό των 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ 8 ΔΙΣ. ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ... ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ!

 

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) έχουν «κλειδώσει» τα σημερινά χαμηλά επιτόκια με ορισμένες μακροχρόνιες εκδόσεις ομολόγων τους τελευταίους μήνες, προς όφελος της Ελλάδας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ESM Άνεβ Γιάνς, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο MNI και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των ταμείων.

ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

 

Έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Άγκυρα παρά το γεγονός ότι οι λεπτομέρειές του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ο λόγος για το κείμενο που εισάγεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου για συζήτηση και για ψήφιση στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, και αφορά τη σφαγή των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ “ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ” ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Το που πάει τη Τουρκία ο Ερντογάν είναι ένα ερώτημα που εν μέρει έχει απαντηθεί: μακρυά από τη δύση, πιο κοντά στο “σκληρό” Ισλάμ και σίγουρα σε μια μορφή δικτατορίας. Πόσο άσχημα είναι τα πράγματα διερευνάται.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ (Κυριακή της Σαμαρείτιδος)

 

Ιωάν. δ’ 5-42
Έρχεται ον ες πλιν τς Σαμαρεας λεγομνην Συχρ, πλησον το χωρου δωκεν ακβ ωσφ τ υἱῷ ατο. ν δ κε πηγ το ακβ. ον ησος κεκοπιακς κ τς δοιπορας καθζετο οτως π τ πηγ· ρα ν σε κτη. ρχεται γυν κ τς Σαμαρεας ντλσαι δωρ. λγει ατ ησος·..........