01 Φεβρουαρίου, 2016

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ


ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της 13ης του μηνός Ιανουαρίου αποφάσισε την μη οπλοφορία των Κληρικών. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ...ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ -Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Σύμφωνα με τον Independent και άρθρο που υπογράφει η Tamar Lomidze τα όνειρα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν για τη δημιουργία της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που θα βασίζεται στις ιδέες του ριζοσπαστικού Ισλάμ αποτέλεσαν την γενεσιουργό αιτία της απαγωγής των Μητροπολιτών Χαλεπίου Παύλου Yazidi, αδελφού του Πατριάρχη Αντιοχείας και του συροορθόδοξου Ιωάννη Ιμπραήμ.

ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

 

 Η αποτυχία της Άγκυρας. Η υπόσχεση της Τουρκίας για μια μετριοπαθή ισλαμική διακυβέρνηση στην Μέση Ανατολή φαίνεται τώρα σαν ένα παρατραβηγμένο όνειρο. Και οι ηγεμονικές φιλοδοξίες της Άγκυρας έχουν αποτύχει μαζί με αυτό. Όταν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν από την Τυνησία στην Αίγυπτο την Λιβύη και την Συρία πριν από πέντε χρόνια, οι αισιόδοξοι δήλωναν ότι η Μέση Ανατολή ήταν στο χείλος ενός δραματικού δημοκρατικού μετασχηματισμού.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

Περισσότερα από 20 μέλη της αντιπροσωπείας των οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) έφτασαν στη Γενεύη, εκφράζοντας κατά την άφιξη τους την πρόθεση τους να συμβάλουν ώστε να στεφθούν με επιτυχία οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Συρία, απειλώντας όμως παράλληλα πως θα αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις εάν η κυβέρνηση της Δαμασκού “συνεχίσει να διαπράττει τα εγκλήματά της”.

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟ ΨΕΜΑ

 

Γεννηθήκαμε σέ μιά ποχή ναμετρήσεων. Μιά ποχή πού μοιάζει βέβαια μέ λλες, μως χει τήν δική της ξεχωριστή σφραγίδα, φο στορία δέν παναλαμβάνεται. να χαρακτηριστικό τς ποχς ατς εναι κπληκτική καί ταχύτατη διάχυση το κακο, παρουσία του σέ συνεχς ναλλασσόμενες μορφές.

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΤΑΚΟΙΤΩΝ ΤΗΣ Ι.Α.Α.

 

Την Βασιλόπιτα στη Στέγη Κατακοίτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ευλόγησε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Και τηλεφωνικά θα μπορούν να υποβάλουν από σήμερα, Δευτέρα, οι καταναλωτές όλης της χώρας, την αίτησή τους για νυχτερινό ρεύμα, καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500, σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΕΛΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ

 

«Από τη συμφωνημένη λύση (του Κυπριακού) θα προκύπτει μία νέα χώρα, ομοσπονδιακή. Δεν θα είναι Κυπριακή Δημοκρατία» δήλωσε σε συνεδρίαση της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ, στο Στρασβούργο, ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος, Σελίμ Γενέλ, κάνοντας, έτσι, σαφή τη θέση της Άγκυρας στο Κυπριακό. 

ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΒΑΨΕ Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

 

Με αίμα έβαψε η πυκνή ομίχλη τους δρόμους της Αιγύπτου, προκαλώντας μπαράζ τροχαίων δυστυχημάτων με τουλάχιστον 22 νεκρούς.

ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη στα Τέμπη.  

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  

Πολλές δεκάδες κουκουλοφόροι, που φέρονται να συνδέονται με ομάδες χούλιγκαν και νεοναζιστικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Στοκχόλμης με στόχο να επιτεθούν εναντίον προσφύγων και μεταναστών, γνωστοποίησε σήμερα η σουηδική αστυνομία.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις «επιπτώσεις» των «ανεύθυνων ενεργειών» της, όπως για παράδειγμα της νέας παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας χθες.