01 Φεβρουαρίου, 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ...ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ -Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Σύμφωνα με τον Independent και άρθρο που υπογράφει η Tamar Lomidze τα όνειρα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν για τη δημιουργία της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που θα βασίζεται στις ιδέες του ριζοσπαστικού Ισλάμ αποτέλεσαν την γενεσιουργό αιτία της απαγωγής των Μητροπολιτών Χαλεπίου Παύλου Yazidi, αδελφού του Πατριάρχη Αντιοχείας και του συροορθόδοξου Ιωάννη Ιμπραήμ.

Το άρθρο  συνεχίζει:Σύμφωνα με το άρθρο πάντα, ο  Ερντογάν έχει την ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δηλαδή την υπεροχή των μουσουλμάνων έναντι όλων των άλλων ανθρώπων. Η ιδέα του ισλαμισμού είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία υποστηρίζει ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες στη Συρία.

Ως εκ τούτου, ο Ερντογάν έχει επίσης ως στόχο να εκμηδενίσει τους ηγέτες της χριστιανικής μειονότητας που ζουν στις περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα και να επεκτείνει την επιρροή του στην περιοχή, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα " Syrian Telegraph ".

Επιπλέον, το άρθρο λέει ότι Τούρκος ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής και της εκτέλεσης των δύο Μητροπολιτών της Συρίας! Πράγματι, οι δύο Επίσκοποι απήχθησαν στις 22 Απρίλη 2013 λιγότερο από 20 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα με τη Συρία σχεδόν κάτω από τα μάτια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, τέσσερις ημέρες μετά η τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (ΜΙΤ), απέστειλε έκθεση προς την Άγκυρα. Το έγγραφο ανέφερε λεπτομερώς τις συνθήκες της απαγωγής και τη διαδρομή μέσω της οποίας οι επίσκοποι του Χαλεπίου μεταφέρθηκαν στο χωριό του El-Meshed.

Η πληροφορία αυτή ελήφθη λόγω των φορητών ραδιοτηλεφώνων, που η υπηρεσία ασφαλείας είχε προηγουμένως παράσχει στα μέλη της «Katibat al-Muhajireen" που απήγαγε τους Ιεράρχες. Επιπλέον, σύμφωνα με το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι "Al-Alam", οι απαχθέντες κρατούνταν από τρομοκράτες στο έδαφος της Δημοκρατίας της Τουρκίας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, παρά τις πολυάριθμες εκκλήσεις προσωπικές των Ορθοδόξων Ιεραρχών προς τον Ερντογάν, οι τουρκικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν έκαναν τίποτα για να τους απελευθερώσουν.

Όταν συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία για παράνομη κατοχή όπλων, τον Ιούλιο του 2013, ο ηγέτης της "Katibat al-Muhajireen" - ένας ντόπιος του Νταγκεστάν, ονόματι Magomed Abdurakhmanov, καλύτερα γνωστός ως Abu Banat - μίλησε, επίσης, σχετικά με τις επαφές του με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας .

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι είχε λάβει φορητά ραδιοτηλέφωνα και ραδιοφάρους από υπάλληλο του MIT που ονομάζεται Abu Jahfer. Επιπλέον, o Abdurakhmanov είπε ότι ήρθε στην Τουρκία μετά τον τραυματισμό στον αγώνα κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ο τρομοκράτης του Νταγκεστάν επέβλεπε προσωπικά τον αποκεφαλισμό πολλών χριστιανών, συμπεριλαμβανομένου του Φραγκισκανού Φρανσουά Μουράτ, που κατηγορήθηκε από την "Katibat al-Muhajireen" για συνεργασία με το στρατό του Μπασάρ αλ-Άσαντ. 

Στην πραγματικότητα, ο Abu Banat συνελήφθη αμέσως μετά από την τουρκικη΄αστυνομία που τον είχε εντοπισεί στο βίντεο αυτής της φοβερής δολοφονίας. Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι τα ραδιοτηλέφωνα που έλαβε από την τουρκική μυστική υπηρεσία χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή των επισκόπων της Συρίας, ο Abu Banat δεν δέχτηκε καμία σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της έρευνας και της δικαστικής διαδικασίας.

Αντιθέτως, ενώ ο αρχηγός της ομάδας "Katibat al-Muhajireen" φυλασσόταν αυστηρότατα στην Κωνσταντινούπολη στη φυλακή Maltepe,αξιωματούχοι έλεγαν ασύστολα ψέματα στη διεθνή κοινότητα ότι είχε απελαθεί. Επιχείρησαν να αποσιωπήσουν την υπόθεση, αλλά το Σεπτέμβριο του 2013, η έρευνα του δικηγόρου Erkan Metin αποκάλυψε την αλήθεια.

Επιπλέον, το τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα  να ανοίξει την ποινική υπόθεση για τον Abdurakhmanov με την κατηγορία ότι διέπραξε σφαγές και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και αυτή η απόφαση ελήφθη παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο Δεκέμβριο του 2013, παραδέχτηκε την προσωπική εμπλοκή στον αποκεφαλισμό περισσοτέρων από 70 ατόμων.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν ότι αυτά τα εγκλήματα είχαν διαπραχθεί στο έδαφος της Συρίας και αφορούν εσωτερική υπόθεση της χώρας. 

Ως αποτέλεσμα, στις 15 Ιουλίου, 2015, το τουρκικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Abdurakhmanov μόνο για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, καθώς και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα. Καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια φυλάκιση με δικαίωμα αποφυλάκισης μετά από δύο χρόνια.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: