20 Ιανουαρίου, 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

 

Ἐκ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἀνακοινοῦται ὅτι κατόπιν προσκλήσεως τῆς Α. Θ. Παναγιότητος πρός τούς Μακαριωτάτους Προκαθημένους τῶν κατά τόπους Ἁγιωτάτων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν  πραγματοποιεῖται ὑπό τήν προεδρείαν Του Σύναξις αὐτῶν ἐν τῷ ἐν Chambésy τῆς Γενεύης Ὀρθοδόξῳ Κέντρῳ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἀπό 21ης ἕως 28ης τρέχοντος μηνός Ἰανουαρίου.

ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ - ΡΩΣΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

Η ομιλία του Ομπάμα για την «κατάσταση του έθνους» κατέδειξε τις στρατηγικές προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Στην κορυφή όλων βρίσκεται πάντοτε η ρωσική απειλή. Και δικαίως. Διότι, παρά τις θεωρίες που βλέπουν προσέγγιση ή και συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας, λόγω της μάχης κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, οι διαφορές μεταξύ τους είναι βαθιές και ουσιαστικές.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

 

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τουρκική μεθόδευση στα Ίμια. Για πρώτη φορά- από τότε- τέθηκε σε αμφισβήτηση έδαφος της ελλαδικής επικράτειας. Παρά τα όσα λένε, και ισχυρίζονται, οι εκάστοτε κυβερνητικοί επιτελείς, στα Ίμια υπάρχει σήμερα ένα ιδιότυπο καθεστώς.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 
Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή «Ιστορίες» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε μάλιστα ότι η Αθήνα είχε έλθει σε συμφωνία με την Κίνα για δανειακή στήριξη, όμως η συμφωνία «ανετράπη [...] με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο» στο Πεκίνο.






 


ΑΠΩΛΕΙΑ 5,1 ΕΚΑΤ. ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ

 

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) με θέμα «Το Μέλλον των Θέσεων Εργασίας, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η χρήση ρομπότ και τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας πρόκειται να οδηγήσει σε μια καθαρή απώλεια 5,1 εκατ. θέσεων εργασίας σε 15 μεγάλες οικονομίες.

''ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ''

 

«Η λαμπρότητα της Αγίας Σοφίας ως θρησκευτικού οράματος υπήρξε η συμβολική αποτύπωση της Μεγάλης Ιδέας του ελληνικού έθνους». Αυτό υπογραμμίζει ο κ. Σαράντος Καργάκος, ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος με πλούσιο συγγραφικό έργο, αναφερόμενος στους θρύλους της Αγίας Σοφίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπό την ηγεσία του Κ.Μητσοτάκη η ΝΔ θα συμβάλει καθοριστικά ώστε να εδραιωθεί η θέση της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. «Θα είμαστε μια υπεύθυνη και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα καταθέτει πάντα ρεαλιστικές προτάσεις» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ε.Ε - ΡΩΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ "ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ"

 

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα και η ΕΕ, ζήτησαν επίσημα με ειδική αίτηση την βοήθεια των Ρώσων επιστημόνων , για την ανάπτυξη «ειδικών» πυρηνικών όπλων για την προστασία του πλανήτη από πιθανές απειλές «αστεροειδών», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΒΙΟΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Στρατηγική απειλή όχι μόνο εναντίον της Ρωσίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, αποτελεί η επεκταση του Βιο-Χημικου οπλοστασιου των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφόρησε, στο Κρεμλίνο. 

ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΑΚΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 32 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

  

Μετά την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν από τη διεθνή κοινότητα, η χώρα πρόκειται να ανακτήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 32 δισ. δολαρίων, που είχαν μείνει παγωμένα σε διεθνείς τράπεζες.

ΠΕΡΙΠΟΥ 3.500 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ISIS

 

Περίπου 3.500 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, πιστεύεται ότι κρατούνται ως σκλάβοι στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κυβερνούν με ιδιαίτερη σκληρότητα τις περιοχές που ελέγχουν, προβαίνοντας σε δημόσιες εκτελέσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

† ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

 

Καταγωγή: Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας του Ευθυμίου είχε το όνομα Παύλος. Την δε μητέρα του την λέγανε Διονυσία. Είχαν ένα καημό. Δεν είχαν παιδί στα πρώτα χρόνια της συζυγικής τους ζωής. Γι αυτό ελυπούντο βαθύτατα.