17 Οκτωβρίου, 2016

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Διάβημα προς τις ΗΠΑ έκανε η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον Θ. Λαλάκος επέδωσε διάβημα στη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για την Ευρώπη και την Ευρασία, Βικτόρια Νούλαντ για την πρόσφατη ασαφή τοποθέτηση του Αμερικανικού ΥΠ.ΕΞ για το κατά πόσο ισχύει η Συνθήκη της Λωζάνης.

Το θέμα προέκυψε στις 3 Οκτωβρίου όταν Έλληνας δημοσιογράφος ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να σχολιάσει την αμφισβήτηση της Συνθήκης από τον Ερντογάν. Η απάντηση τότε ήταν «η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν επί μακρόν εδραιωμένους διπλωματικούς διαύλους για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενθαρρύνει την Τουρκία και την Ελλάδα να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν καλές γειτονικές σχέσεις και να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής».

Οι διπλωματικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο κος Λαλάκος μίλησε με την κα Νούλαντ την Τρίτη και τονίστηκε πως δημιουργήθηκε σύγχυση στην ελληνική κοινή γνώμη, άσκοπα ενώ ήταν ένα απλό θέμα για σχολιασμό.

Αρχικά η κα Νούλαντ προσπάθησε να δικαιολογήσει το θέμα εν τέλει όμως υποσχέθηκε πως δε θα επαναληφθεί και θα μεταβιβάσει το διάβημα και τη δυσαρέσκεια στους ανωτέρους της.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: