17 Οκτωβρίου, 2016

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 

Το πλοίο του στόλου της Βαλτικής «Smolny» στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου το πλήρωμα του πλοίου.

Το οποίο αποτελεί μέρος στρατιωτικής ορχήστρας, θα λάβει επίσημα μέρος στον εορτασμό της ελληνικής εθνικής εορτής του «Όχι» το 1940 δείχνοντας στην πράξη ότι η Μόσχα στηρίζει Αθήνα.

Το θαλάσσιο ταξίδι του ρωσικού εκπαιδευτικού  πλοίου λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών  δυνάμεων  της Ρωσίας και της  Ελληνικής Δημοκρατίας, τονίζει η Μόσχα.

Δεν είναι η πρώτη  φορά που Ρώσοι ναυτικοί  ως επί το πλείστον συμμετέχουν σε ελληνικές εθνικές εορτές. Στο παρελθόν τόσο στην Θεσ/νικη, όσο και σε Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Ύδρα, Ναβαρίνο και Ζάκυνθο, παρέλασαν επί των Ελλήνων πολιτών δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράσταση τους στην χώρα μας.

Πρόκειται για μια συμβολική «χειρονομία» από το Κρεμλίνο και την δοκιμαζόμενη χώρα μας, παρά τις «μπίζνες» με την Τουρκία. Με την οποία ο ρωσικός λαός ως γνωστόν δεν τρέφει και τα «καλύτερα» αισθήματα, ειδικά μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και την διαπόμπευση του Ρώσου πιλότου, ότι και να υπογράφεται στα χαρτιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς εμπειρογνώμονες, πολύ σύντομα οι «διαφωνίες» Μόσχας και Άγκυρας στο συριακό έδαφος θα μεγαλώσουν,  μιας και οι Τούρκοι ως συνήθως άλλα  λένε και άλλα πράττουν.

Τότε ακριβώς, η οργή του νυν προέδρου και ηγέτη της Ρωσίας Β.Πούτιν θα είναι πολλαπλασίως μεγαλύτερη προς την χώρα αυτή, ως προς την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: