17 Οκτωβρίου, 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑ"

 

Κυκλοφορεί μία φήμη εδώ και λίγες ώρες που μόνο ράδιο αρβύλα μπορεί να χαρακτηριστεί, πως ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται να ιδρύσει ρωσικό κόμμα στην Ελλάδα και μάλιστα με τις ευλογίες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Το έχουμε διαβάσει πολλές φορές, μία μικρή έρευνα στο internet θα σας δείξει για τι πράγμα μιλάμε. Επειδή όμως υπάρχει αυτή η πρόσφατη ανακίνηση του θέματός είναι καλό θεωρούμε να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει σχέσεις με το Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν έχει σχέσεις πια με το Κρεμλίνο και αντίθετα θεωρείται persona non grata στη Ρωσία. Από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα, δεν έχει σχέσεις με το Κρεμλίνο ή το Βλαντιμίρ Πούτιν. Το επαναλαμβάνουμε πολλές φορές για έμφαση.

Ο κος Σαββίδης είναι επιχειρηματίας με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Φορέας όμως ρωσικών συμφερόντων στη χώρα μας δεν είναι, συμφερόντων με την έννοια του εκπροσώπου της Ρωσίας στην Ελλάδα. Εξυπηρετεί μόνο τα δικά του συμφέροντα.

Επίσης πρέπει να γίνει σαφές πως ο λόγος που ο κος Σαββίδης επιθυμεί ξανά και ξανά να εμφανιστεί ως κάτι που δεν είναι, μόνο ένας μπορεί να είναι (sic). H έλλειψη εναλλακτικών. Για τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο άνθρωπος που έφυγε ‘διωκόμενος’ από τη Ρωσία και καμία σχέση δεν έχει πια μαζί του.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ακούει Σαββίδης και αισθάνεται αποστροφή. Σε αντίθεση με ό, τι ακούγεται στο ‘ράδιο αρβύλα’ ο Ρώσος Ηγέτης, όχι έχει κακές σχέσεις με τον κο Σαββίδη, ΔΕΝ έχει σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο πως κατά την πρόσφατη παρουσία του Ρώσου Προέδρου στο Άγιον Όρος, δεν υπήρξε ούτε μία, έστω τυπική, χειραψία.

Ο κος Σαββίδης το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι στη Ρωσία είναι persona non grata και προσπαθεί μανιωδώς να πείσει το Ρώσο Πρόεδρο, ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τα ρωσικά συμφέροντα στην Ελλάδα πχ μέσω ενός καναλιού.

Επίσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν καλοβλέπει τις σχέσεις του αμερικανόφιλου Καμμένου, με τον κο Σαββίδη. Οι αγορές όπλων από τις ΗΠΑ, είναι το μέγιστο αποδεικτικό στοιχείο δυτικοδουλείας, που προφανώς εξοργίζει το Ρώσο Πρόεδρο που και καλύτερα όπλα έχει και μας τα δίνει φθηνότερα.

Αφού λοιπόν δε μπορεί να επιστρέψει στη Ρωσία ως ‘φίλος καλός’ , τι μένει; η χώρα μας που ψάχνει εναγωνίως για ένα ‘Μεσσία’. Ο Τσίπρας δε βγήκε, ο Μητσοτάκης δεν είναι και ο κος Σαββίδης (ή κύκλοι του) διαρρέουν στον γονατισμένο ελληνικό λαό, πως υπάρχει ελπίδα στο πρόσωπο του Προέδρου του ΠΑΟΚ. Για τον κο Σαββίδη η Ελλάδα είναι η τελευταία ευκαιρία. Μεταξύ σφύρας και άκμονος εδώ μπορεί να δράσει και αποκτώντας χρήμα και εξουσία και φήμη (ΠΑΟΚ).  


Ο ελληνικός λαός όμως δεν είναι πια σε λήθαργο. Έστω και αν στιγμιαία ενθουσιάζεται, μετά από λίγο σκέπτεται, αμφισβητεί, ερευνά  και βλέπει την αλήθεια. Σε αυτή τη βάση αντιλαμβάνεται πως αυτό που ακούει εδώ και μήνες (ας μην πούμε χρόνια) ΔΕΝ ισχύει, διότι απλούστατα θα είχε ήδη γίνει.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: