10 Οκτωβρίου, 2016

ΒΕΤΟ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

 

Η Ρωσία ακύρωσε,  με έγγραφο, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ψηφίσει για την εισαγωγή της διακοπής των πυρών στη Συρία, στο Χαλέπι. Με την  κίνηση αυτή, το συγκεκριμένο έγγραφο πήρε  11 υπέρ ψήφους, 2 ψήφους κατά και έλειπαν και 2 από τα μέλη του Συμβουλίου. 

Με αυτό τον τρόπο, η Ρωσία έθεσε τα δικά της όρια, αφού είναι ένα από τα πέντε μέλη του Συμβουλίου. Σε δήλωσή του ο  μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, εξέφρασε ότι «Το σχέδιο ψηφίσματος δεν εγκρίθηκε λόγω της αρνητικής ψήφου ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». 

Ωστόσο, για το μήνα Οκτώβριο, η Ρωσία είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.Όσον αφορά τη Γαλλία, έθεσε ένα σχέδιο ψηφίσματος στο οποίο οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί αλλά και οι στρατιωτικές πτήσεις στο Χαλέπι θα μπορούσαν να έχουν κατηγορηθεί.

Η Ρωσία, μέσω του εγγράφου της απαιτεί την άμεση εφαρμογή της διακοπής των πυρών αλλά και να παραχθεί  ανθρωπιστική βοήθεια σε όλη τη Συρία, ζητώντας από τα κόμματα να  εμποδίσουν την είσοδο των υλικών και οικονομικών πόρων σε άτομα, ομάδες και ενώσεις, που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα», και άλλες τρομοκρατικές ομάδες ».

Η πρόταση έχει ως σκοπό την στενή παρακολούθηση και τη μη παράβαση της διακοπής των πυρών από την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών. Με αυτό τον τρόπο, το Συμβούλιο Ασφαλείας απαιτεί από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ «να προτείνει λύσεις στο θέμα αυτό.»
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: