10 Οκτωβρίου, 2016

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 

Φαντάζει πολύ μακρινό το διάστημα που στις τηλεοράσεις και στους δρόμους βλέπαμε τον Αλέξη Τσίπρα να μας υπόσχεται ότι "πάμε μπροστά" και ότι "η ελπίδα έρχεται". Είτε λόγω ιδεολογίας, είτε λόγο αντίστασης στο παλιό, είτε, απλά, γιατί έγινε πιστευτός, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και έγινε κυβέρνηση. 

Κι όμως, έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος και μέσα σε αυτό το διάστημα η ελπίδα έχασε το δρόμο και όχι μόνο δεν πήγαμε μπροστά, αλλά κάναμε τεράστια άλματα προς τα πίσω.

Δημοψήφισμα που άλλα έδειξε και άλλα έγιναν, ξανά εκλογές που τις κέρδισε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ (ο λαός ακόμα τον πίστευε), νέο μνημόνιο, προσφυγική κρίση, ιδιωτικοποιήσεις... Μακρύς ο κατάλογος των όσων έγιναν κατά τη διάρκεια εξουσίας της πρώτης φοράς αριστεράς. Μιας αριστεράς που απλά "έμεινε στα χαρτιά". 

Και τώρα τι;  Εκλογές ή όχι;  Τι θα κάνει μια κυβέρνηση που βλέπει τον λαό να της γυρνάει την πλάτη; Το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις που, όσο και να πούμε, πιάνουν τον γενικό παλμό του κλίματος.

Και σε αυτή την περίπτωση, το κλίμα είναι δυσάρεστο, αφού το κυβερνών κόμμα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και το χάσμα μεταξύ του πρώτου, της Νέας Δημοκρατίας, μεγαλώνει. 

Αλλά ακόμα και αν δεν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, βλέπουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την απογοήτευση του ελληνικού λαού, τις περικοπές, τους φόρους, τις μη επαρκείς δομές στην Παιδεία και την Υγεία - οι δύο βασικοί τομείς που συνθέτουν ένα κράτος Πρόνοιας. 

Οι εκλογές θα είναι μεγάλο ρίσκο. Όχι για εμάς, τον λαό. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα, έχουμε μάθει και στα εύκολα και στα δύσκολα. Άλλωστε, εκεί "πατάνε" για να μας εξευτελίζουν κι άλλο, ότι είμαστε ένας δυνατός λαός. 

Ρίσκο θα είναι για τους κυβερνώντες, γιατί συνήθισαν στην καρέκλα και αν παραιτηθούν τώρα, και τη βολή τους χάνουν αλλά φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι. Ηττημένοι. Μετά από όσα έχουν ψηφίσει... Φυσικά, δεν πρέπει να παραβλέψουμε τον αστάθμητο παράγοντα που είναι ο αυθορμητισμός του κ. Τσίπρα...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: