03 Σεπτεμβρίου, 2016

ΟΙ ΗΠΑ ΥΨΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ;

 

Νέο μήνυμα στέλνουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, καθώς ύψωσαν την Αμερικανική σημαία στην Manbij, δηλώνοντας έτσι τον έλεγχο της περιοχής και το ποιες θα είναι οι συνέπειες αν πλησιάσουν οι Τούρκοι.

Επίσης δηλώνει τον απόλυτη υπεροχή των ΗΠΑ στην Β. Συρία και περνάει ένα μήνυμα διχοτόμησης. Ο Ερντογάν  ήρθε να απαντήσει στο θέμα δηλώνοντας, ότι οι Κούρδοι του PYD δεν υποχωρούν ανατολικά του Ευφράτη στην Β.Συρία και οι ισχυρισμοί των Αμερικανών είναι αναληθής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει, «Αν ήταν αλήθεια θα το είχε επιβεβαιώσει η ΜΙΤ», και , «Η Τουρκία δεν θα ανεχτεί τρομοκρατικό διάδρομο στα νότια σύνορα της. Κανείς δεν περιμένει συναίνεση από εμάς σε αυτό το θέμα και θέλω όλοι να το γνωρίζουν»

Συνεχίσει, λέγοντας ότι η επιχειρήσεις στην Β.Συρία είναι επιτυχής και 400 τμ πλέον είναι ελεύθερα και δεν υπάρχει ίχνος τρομοκρατών του ISIS και του YPG. Τονίζει: «Η Τουρκία είχε τονίσει πολλές φορές την δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας στην Συρία ως λύση αλλά δεν είχαμε λάβει την απαραίτητη υποστήριξη.

Η επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη στοχεύει στην απομάκρυνση της απειλής από τις τρομοκρατικές οργανώσεις στα σύνορα μας. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από πόλεις στην Β.Συρία και πλήττουν το τουρκικό έδαφος.

Δεν κάναμε εισβολή αλλά σκοπός μας είναι να εγκατασταθεί ο Αραβικός πληθυσμός πίσω στις πόλεις του». Ακόμα διοικητής του FSA, μιας οργάνωσης που ελέγχει η Άγκυρα, κατήγγειλε ότι Αμερικάνοι εκπαίδευσαν και εξόπλισαν τουλάχιστον 8.000 τρομοκράτες του PKK/PYD. 

«Οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν μόνο 54 μέλη της συριακής αντιπολίτευσης ενώ έδωσαν όλο το βάρος του στους Κούρδους». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: