03 Σεπτεμβρίου, 2016

60000 ΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

 

Όπως φαίνεται, έρχονται νέες ανατροπές  στον συριακό εμφύλιο με νέες αποκαλύψεις του τουρκικού τύπου που επικαλείται δημοσίευμα της βρετανικής, Daily Mail.

Σήμερα, κοντά στην Δαμασκό μαζεύτηκαν, ύστερα της τουρκικής εισβολής και κατάληψης της πόλης Cerablus, 60000 Ιρανοί μαχητές και στρατιωτικοί, έτοιμοι να καταπολεμήσουν κάθε κίνηση προς τα νότια της τουρκικής εισβολής στην Συρία.

Όταν είχε αρχίσει ο εμφύλιος πόλεμος, από το 2011 οι δημοσιογράφοι αποκάλυπταν την άμεση εμπλοκή του Ιράν, αφού συνδέονταν με στρατιωτική συμμαχία με το καθεστώς Άσαντ, και μέχρι σήμερα βοηθά την Δαμάσκο με δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης.

Οι Ιρανοί έχουν αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο στρατό που βρίσκεται στο συριακό έδαφος και βρίσκονται σε μια μεγάλη στρατιωτική βάση κοντά στο μεγάλο αεροδρόμιο της Δαμασκού, και εκεί βρίσκεται το Γενικό Στρατηγείο των Ιρανών.

Οι δυνάμεις του Ιράν διευθύνονται από 4 έμπειρους στρατηγούς, τον στρατηγό Hossein Hamedani, που διευθύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις βόρια του Χαλεπιού, τον στρατηγό Mohammed Jafar Assadi, τον γενικό αρχηγός των ιρανικών δυνάμεων στην Συρία από τον Οκτώβρη.

Τον στρατηγό Qasem Solemani αρχηγό της επίλεκτης «Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ» και  τον  στρατηγό Rahim Safavi, μέλος του πενταμελούς επιτελείου των ιρανικών δυνάμεων στην Συρία.

Στην βάση των ιρακινών υπηρετούν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 1.000 επίλεκτοι κομάντος.Αν οι Τούρκοι προχωρήσουν, θα πρέπει να αντικρίσουν τους Ιρανούς, κάτι που έχει θορυβήσει την Άγκυρα.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: