30 Σεπτεμβρίου, 2016

ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ 'ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ' ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Η Αριστερά έχει μία ιδιαίτερη θέση στην Ελλάδα. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάποιους μύθους γύρω από αυτήν. Μύθοι που πέρασαν στο συλλογικό ασυνείδητο και έγιναν κοινώς τόπος στην πολιτική ζωή της χώρας. Θα σας παραθέσουμε τρεις από αυτούς.

ΜΥΘΟΣ-1:Είναι ηθική, ενώ οι “άλλοι” είναι λαμόγια.

ΜΥΘΟΣ-2:Εκπροσωπεί τους φτωχούς “εργολαβικά”, ενώ οι άλλοι είναι με τους μεγαλοκαρχαρίες.

ΜΥΘΟΣ-3:Κατέχει την απόλυτη αλήθεια, ενώ οι “άλλοι” είναι ψεύτες.              

Πάμε να τους δούμε έναν έναν. Voskotopi-Gate, Attica-Gate, διορισμοί από την πίσω πόρτα, off-shore της κομματικής Αυγής. Πραγματικά τι άλλο πρέπει να ειπωθεί. Έχει καταφέρει η Αριστερά σε ενάμιση χρόνο εξουσίας, να φτάσει όλο το παλαιοκομματικό σύστημα της χώρας και να το συναγωνίζεται σε σκάνδαλα.

Εκπροσωπεί τους φτωχούς, λένε! Αν ρωτήσουμε τους φτωχούς μάλλον θα διαφωνήσουν. Σκεφτείτε πως το ΕΚΑΣ, που έπαιρναν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, το έκοψε αριστερή κυβέρνηση. Μειώσεις στις συντάξεις γενικά έκανε η αριστερή κυβέρνηση. 13ο και 14ο μισθό ετοιμάζεται να κόψει η αριστερή κυβέρνηση. Για τη δε ανεργία... αφήστε το.

Τέλος όσον αφορά τον τρίτο και τελευταίο μύθο η κοινή λογική τον καταρρίπτει. Το Σοβιετικό Καθεστώς έχει παρέλθει προ πολλού. Η Κίνα σιγά σιγά γίνεται όλο και πιο καπιταλιστική. Ο Μαδούρο έχει οδηγήσει τη χώρα του στην απόλυτη εξαθλίωση. 

Όπου κυβέρνησε η αριστερά άφησε πίσω της συντρίμμια, φτώχεια και απόλυτη εξαθλίωση. Δυστυχώς τώρα το έμαθε και η χώρα μας, μέσω όμως ενός εξαιρετικά σκληρού παθήματος-μαθήματος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: