30 Σεπτεμβρίου, 2016

ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

 

Με κήρυξη πολέμου ισοδυναμούν οι προκλητικές δηλώσεις που έκανε John Kirby, εκπρόσωπος του State Department, αναφερόμενος στην επιχείρηση στο Χαλέπι, λέγοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες θα επιστρέψουν πίσω μέσα σε "σακούλες".

Εξαπολύοντας άμεση επίθεση στη Ρωσία, ο Kirby είπε: "Η Ρωσία θα συνεχίζει να επιστρέφει στρατιώτες της πίσω σε 'σακούλες' και θα συνεχίσει να χάνει 'πηγές' ακόμη και αεροσκάφη.

Αν η Ρωσία δεν σταματήσει την βία, οι εξτρεμιστές θα εκμεταλλευτούν το 'κενό', θα επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν επιθέσεις εναντίον των ρωσικών συμφερόντων ακόμη και στις πόλεις".

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας διά στόματος Μ.Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ που τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι ένα "κάλεσμα πολέμου" και πρόσθεσε:

"Αυτές οι πράξεις τρομοκρατίας θα εκτελεστούν από τους 'μετριοπαθείς' της Συρίας; Αυτούς που η Ουάσινγτκον δεν μπόρεσε να διαχωρίσει από την Al-Nusra επί έξι μήνες;

Tι λέει για τις τρομοκρατικές πράξεις σε Γαλλία, ΗΠΑ και άλλες χώρες; Ο αποκεφαλισμός των ανθρώπων όλων των εθνικοτήτων από το ISIS στη Συρία είναι διαφορετικό παράδειγμα; Ίσως μια άλλη παράλληλη πραγματικότητα".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: