09 Σεπτεμβρίου, 2016

ΑΝΗΛΕΕΣ" ΞΥΛΟ" ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Νέα επέμβαση της Ρωσίας προκαλεί τρόμο στην Τουρκία, η οποία, παρ'όλα αυτά δεν φαίνεται να "ιδρώνει το αυτί" της και να καταλογίζεται τις συνέπειες των πράξεων της.

Αυτή τη φορά, μετά το γερό "χαστούκι" σχετικά με την μη κατάργηση βίζας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του προειδοποιεί για άλλη μια φορά την Τουρκία σχετικά με την πολεμική επιχείρηση στη Συρία και συγκεκριμένα, με την στρατιωτική επέμβαση στην πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών, τη Ράκα.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η ενέργειες αυτή θεωρείται παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του ΟΗΕ αναφορικά με την εδαφική ακεραιότητα ανεξαρτήτων χωρών και καταλήγει τονίζοντας ότι αν η Τουρκία προχωρήσει και μέχρι το Χαλέπι, τότε η Ρωσία θα αναλάβει δράση.

Παρά την αναθέρμανση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ‘Γη και Ύδωρ’, στο νέο φίλο του Ερντογάν.Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξεί Μεσκόφ δήλωσε πως, το ενδεχόμενο να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τη Ρωσία δε θα εξεταστεί στην παρούσα φάση.

«Το ζήτημα δεν εξετάζεται προς το παρόν. Η κατάσταση στην Τουρκία είναι ακόμη μάλλον περίπλοκη, αν και, όπως γνωρίζετε, η ρωσική πλευρά ξανάρχισε τις πτήσεις τσάρτερ προς τη χώρα αυτή. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη βούληση των τουρκικών αρχών ασφαλείας να συνεργαστούν με τις ρωσικές" υπηρεσίες ασφαλείας, πρόσθεσε ο ίδιος, κλείνοντας επί του παρόντος το θέμα.

Η Ρωσία είναι ο ισχυρός παράγοντας στην εξίσωση και φροντίζει να αποδεικνύει ποιος έχει ‘το μαχαίρι και το καρπούζι’.Στη Ράκκα έχει συγκεντρωθεί και περιμένει περαιτέρω οδηγίες μεγάλη μερίδα του Τουρκικού στρατού, έπειτα από εντολή που έδωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περιοχή βρίσκεται μία τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που αποτελείται από δύο επιλαρχίες αρμάτων και δύο  μονάδες μηχανοκίνητου πεζικού, λόχο αντιαρματικών αλλά και καταδρομείς κα περιμένουν το "πράσινο" φως. "Το κύριο κέντρο του ισλαμικού στρατού είναι η Ράκκα  και ο Ομπάμα μου είπε ότι θέλει να κάνει κάτι μαζί μας για να πάρουμε την πόλη. 

Είπαμε ότι από την πλευρά μας δεν υπάρχει πρόβλημα και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις , αφού συναντηθούμε και συζητήσουμε  τον τρόπο του πώς θα το κάνουμε', διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος, μετά την λήξη της Συνόδου των G20. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: