09 Σεπτεμβρίου, 2016

ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Natasa Bertaud κλήθηκε  να σχολιάσει το κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει  επιστροφή των προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, και πως αυτό θα μπορούσε να είναι συμβατό με το σχέδιο της Επιτροπής για ελάφρυνση του βάρους της μετανάστευσης  της  χώρα μας,  από τη μετεγκατάσταση των αιτούντων ασύλου  σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Η Bertaud δήλωσε ότι, «ο καθένας θα πρέπει να συμμορφώνεται  με τους κανόνες του Δουβλίνου, οι οποίοι θα πρέπει να  εφαρμόζονται για όλες τις χώρες . 

Πρόσθεσε δε ότι «η Επιτροπή θα βοηθήσει την Ελλάδα να «εφαρμόσει» τα πρότυπα της συνθήκης του Δουβλίνου μέχρι το τέλος του έτους, και για αυτό θα υπάρξει  μια έκθεση προόδου σχετικά με την προσπάθεια αυτή η οποία θα δημοσιευθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός».

Πέραν του προφανούς, ότι δηλαδή η Γερμανία ψάχνει τρόπο να στείλει πίσω στην Ελλάδα όσους λαθρομετανάστες δεν επιθυμεί, δημιουργώντας de facto μία αποθήκη ψυχών στη χώρα μας, υπάρχει και ένα ακόμα σενάριο που πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν. 

Πολλοί οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι  το όλο σκηνικό έχει στηθεί με στόχο την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δις ευρώ από την Ελλάδα, με στόχο  να δεχθεί η Αθήνα τον γερμανικό εκβιασμό. 

Στο πλαίσιο αυτό κινείται άλλωστε και η πρόσφατη σκλήρυνση της στάσης της Ε.Ε εναντίον της χώρας μας.Στην ουσία τι λέγεται δηλαδή; Ανταλλάσουμε δόσεις (ίσως και χρέος στο μέλλον!) με πρόσφυγες-λαθρομετανάστες.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως καμία ελληνική κυβέρνηση δε θα δεχτεί αυτόν τον ωμό εκβιασμό που θα οδηγήσει σε αλλοίωση του εθνικού και θρησκευτικού στοιχείου της χώρας, με άγνωστες κοινωνικές επιπτώσεις…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: