14 Σεπτεμβρίου, 2016

ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Να αποχωρήσουν από τη χώρα Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ζήτησε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ερνέστο Ντουτέρτε, σε πρόσφατες δηλώσεις του. Ο Ντουτέρτε τόνισε ότι "αυτές οι ειδικές δυνάμεις πρέπει να φύγουν. Δεν θέλω ρήξη με τις ΗΠΑ αλλά πρέπει να φύγουν.

Η γραμμή της χώρας είναι η ανεξαρτησία και αυτή θα ακολουθήσουμε. Η επικοινωνία που έχουμε με τις ΗΠΑ και η παρουσία του αμερικανικού στρατού εδώ, αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δεχόμαστε".

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα, ο Φιλιππινέζος πρόεδρος είχε εξαπολύσει λεκτική επίθεση στον Μπάρακ Ομπάμα, αποκαλώντας τον "π...... γιε".  Ο Ντουτέρτε, απαίτησε την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ μετά την παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να ανακατευτούν ξένες χώρες στο θέμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας: "O πρόεδρος Xi Jinping και εγώ έχουν αναπτύξει δεσμούς εμπιστοσύνης και φιλικές σχέσεις. Αλλά ποτέ δεν μου ζήτησε – και θέλω να το τονίσω αυτό- να σχολιάσω ή να παρέμβω κάπως σε αυτό το ζήτημα.

Εμείς φυσικά έχουμε την δικιά μας άποψη για το θέμα. Πρώτα και πάνω απ όλα πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει παρέμβαση από μη περιφερειακή δύναμη. Η παρέμβαση τρίτης χώρας είναι αντιπαραγωγική και θα βλάψει την περιοχή", είχε επισημάνει ο Ρώσος πρόεδρος. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: