14 Σεπτεμβρίου, 2016

EΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

 

Εξελίξεις αναμένονται στην κυβέρνηση. Η υποψία και μόνο ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού έχει προκαλέσει αναταραχή, καθώς όλοι επιθυμούν μία ‘καρέκλα’ στο νέο κυβερνητικό σχήμα (αν γίνει).

Τα συντροφικά μαχαιρώματα είναι πολλά και καμία σχέση δεν έχουν με το ‘Ευαγγέλιο της Αριστεράς’ που υποτίθεται ότι έπρεπε να εφαρμόζεται. Αυτά όμως είναι το ένα σκέλος των προβλημάτων του Τσίπρα. 

Το δεύτερο είναι η πολυπόθητη διεύρυνση σε άλλους χώρους της Κεντροαριστεράς. Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων βρίσκονται στο στόχαστρο του Σύριζα, που βλέπει ότι χωρίς βοήθεια θα καταρρεύσει σε μέρες. Η προσέγγιση με το Φώτη Κουβέλη είναι δεδομένη, με τον κο Λεβέντη έχει κάποια θέματα (τα ανταλλάγματα), το Ποτάμι εμφανίζεται δύστροπο.  
 
Την προσέγγιση φαίνεται πως έχουν αναλάβει συγκεκριμένα πρόσωπα, οι υπουργοί Παν. Κουρουμπλής και Χρ. Σπίρτζης, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Αντ. Κοτσακάς, ενώ σε ειδικό ρόλο είναι η Λούκα Κατσέλη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Άγνωστη παραμένει η στάση του κου Καμμένου στο ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης. Ή θα πετύχει τη διεύρυνση, άρα θα συνεχίσει να υφίσταται ως κυβερνητικό κόμμα ο Σύριζα ή δε θα πετύχει και ο κος Τσίπρας θα πορευτεί τον αναγκαστικό δρόμο των εκλογών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: