07 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Για κυβέρνηση «πολιτικής 'γλίτσας' και υποκρισίας που καταστρέφει τον τόπο και η οποία καθημερινά πρωταγωνιστεί σε ένα θέατρο του παραλόγου», έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στα MME στο Κιάτο, όπου μαζί με τοπικά στελέχη της ΛΑΕ, περιόδευσαν και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ενστάσεις φέρονται να προβάλλουν οι θεσμοί στις προωθούμενες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων. Οι θεσμοί εκτιμούν ότι το υπουργείο επιχειρεί «ομογενοποίηση» δημόσιας και ιδιωτικής Παιδείας.

Το πλαίσιο λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό αρχίζει να διαμορφώνεται μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης. Το τέμενος θα διαμορφωθεί στο κτίριο της παλιάς βάσης Ναυτικού, και η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί χρηματοδότηση από ξένους φορείς για να αποφύγει εμπλοκή ακραίων οργανώσεων - ενώ διαμηνύει ότι θα κλείσει κάθε λατρευτικός χώρος που δεν έχει άδεια.

Με στόχο την προώθηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον ξαφνικό θάνατο ενός 15χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου χωρίς σφυγμό και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατόν να ανακτήσει τις αισθήσεις της.

Κόσμος: Να ενισχύει την απόστασή της από τον Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται η Χίλαρι Κλίντον σε δημοσκόπηση μετά τα συνέδρια σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς, με τη διαφορά να προβάλλεται σε οκτώ ποσοστιαίες μονάδες.

Στην παρούσα φάση, οι Δημοκρατικοί εμφανίζονται να κινούνται κατά το αναμενόμενο στη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους -μετά και την υποστήριξη από τον Σάντερς- σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικανούς, στους οποίους η υποψηφιότητα Τραμπ δεν έχει ακόμη «κάτσει» σε όλα τα πεδία του κόμματος.

Με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό να έχει ουσιαστικά «παγώσει», πολλοί αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση κατάρρευσης. Η Corriere della Sera αναφέρεται στην δυνατότητα ενίσχυσης της Ελλάδας, ως χώρα υποδοχής, ενώ γερμανός οικονομολόγος αναφέρει ότι θα ήταν «καταστροφική» για την Ελλάδα η κατάρρευση.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ανατολικό Μεξικό σε κατολισθήσεις από την έντονη βροχόπτωση που έφερε η τροπική καταιγίδα Ερλ. Περιοχές της χώρας παραμένουν σε επιφυλακή για ξαφνικές πλημμύρες. Αεροπορική επιδρομή έπληξε νοσοκομείο στην περιοχή της Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας σκοτώνοντας 10 αμάχους. 

Ανάμεσα τους τρία παιδιά, σύμφωνα με οργανώσεις παρατηρητών. Την ίδια στιγμή, στο μείζον μέτωπο του Χαλεπίου, οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν πως έσπασαν την πολιορκία του συριακού στρατού - κάτι ωστόσο που διαψεύδει η κυβερνητική πλευρά.

Περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στη βόρεια Πορτογαλία για να αντιμετωπίσουν 79 πυρκαγιές, τρεις από τις οποίες θεωρούνται οι πιο σημαντικές. Δύο πυροσβέστες τραυματίσθηκαν κατά της διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

Οικονομία:Τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ στέλνει τις επόμενες ημέρες ηλεκτρονικά το υπουργείο Οικονομικών σε 7.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Με βάση τα στοιχεία που διέρρευσε την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο, 690.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν παραπάνω φόρο σε σύγκριση με πέρσι, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Στο σφράγισμα για 48 ώρες γνωστής ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης οδήγησε ο έλεγχος από κλιμάκιο επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων.

Στη σκιά της παραοικονομίας και της «μαύρης» οικονομίας κινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, προσπαθούν να αποφύγουν την υπερφορολόγηση του ΦΠΑ, αλλά και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που αφορούν το εισόδημα και τις ασφαλιστικές εισφορές με νέες ιδέες και κόλπα φοροδιαφυγής.

Νομοσχέδιο με το οποίο παρέχονται πλήρης νομική κάλυψη, ευνοϊκή ποινική μεταχείριση και προστασία της εργασίας όσων συμβάλλουν με πληροφορίες στην αποκάλυψη φοροδιαφυγής επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, σε συνεργασία με τις βρετανικές Αρχές, μελετά τις νέες διατάξεις τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Επικαιροποιημένες απαντήσεις σε 29 ερωτήματα που σχετίζονται με τα capital controls, μετά και την πρόσφατη νέα χαλάρωση τους, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ). Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αθλητισμός: Ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών (MLS). Ο Ιταλός διεθνής επιθετικός, καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, συνεχίζει με «κεκτημένη» ταχύτητα και διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Τα ξημερώματα, μάλιστα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του «MLS», που πέτυχε χατ τρικ για δεύτερη συνεχή αγωνιστική, στη νίκη της Τορόντο με 4-1 επί της Νιού Ινγκλαντ Ρεβολούσιον.

Ο Λεονάρντο θεωρείται το φαβορί για ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο 47χρονος Βραζιλιάνος τεχνικός, σύμφωνα με τα σημερινά ΜΜΕ, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και μάλιστα χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη των πρωταθλητών, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να συζητήσουν για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Στο μεταξύ, η αποστολή του Ολυμπιακού πέταξε το πρωί του Σαββάτου για Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου το βράδυ (20:00, novasports2), θα αντιμετωπίσει τη Μπεσίκτας σε φιλική αναμέτρηση. Το «τεστ» θα γίνει υπό το βλέμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος θα βρίσκεται στο γήπεδο.

Η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου από τους Αγώνες του Λονδίνου, επικράτησε 1-0 της Γαλλίας στο Μινεϊράο, «ζευγάρωσε» τις νίκες της και πέρασε στην επόμενη φάση. Το μοναδικό γκολ σημείωσε η Κάρλι Λόιντ στο 63ο λεπτό.

Απολαυστική η Λίβερπουλ, έστω κι αν δεν ήταν παρά ένας φιλικός αγώνας, συνέτριψε την Μπαρτσελόνα στο Γουέμπλεϊ με 4-0. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «άστραψε και βρόντηξε» με την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε, πείθοντας ότι φέτος θα εμφανιστεί πολύ βελτιωμένη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: