03 Αυγούστου, 2016

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

 

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, νε τη δεύτερη να επιμένει ότι θα τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για το προσφυγικό, αν δεν καταργηθεί άμεσα η βίζα. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τσαβούσογλου, σειρά πήρε και ο Ερντογάν, με ανάλογες απειλές.

"Εμείς προστατεύουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνοντας στέγη σε 3 εκατομμύρια Σύρους και Ιρακινούς", τόνισε. "Λυπάμαι, αλλά δεν είμαστε μία χώρα που μπορείτε να διατάζετε", πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ο πρόεδρος Ερντογάν που διακατέχεται από παρανοϊκή τρέλα, όλη η κυβέρνηση φαίνεται ότι ακολουθεί τα χνάρια του σουλτάνου. Δεν εξηγείται αλλιώς το τελευταίο "χτύπημα" στη λογική που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την ίδια ώρα που έχουν γίνει συλλήψεις γιατί κάποιοι "τόλμησαν" και εξέφρασαν την αντίθεση τους στη κυβέρνηση, πολλά ΜΜΕ ελέγχονται ή έχουν κλείσει, η Τουρκία μιλάει για ελευθερία έκφρασης.

Συγκεκριμένα, μετά τις απειλές του Τσαβούσογλου περί ακύρωσης της συμφωνίας για το προσφυγικό αν δεν καταργηθεί η βίζα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: 

"Δεν αποδέχομαι το τελεσίγραφο του Τσαβούσογλου και το επιστρέφω. Η ΕΕ δεν μπορεί να προχωρήσει με εξαρτήσεις και πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της".

Ο Τούρκος ομόλογος του "θίχτηκε" και απάντησε ειρωνικά μέσω twitter: "Αυτό δεν είναι τελεσίγραφο Σεμπάστιαν, είναι η άποψή μου. Ελευθερία της έκφρασης, φίλε μου". Μας κάνει εντύπωση που έχετε τις λέξεις "ελευθερία έκφρασης" στο λεξιλόγιο σας κ. Τσαβούσογλου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: